Americanul Louis Bernard Gaskin, în vârstă de 56 de ani, a fost executat prin injecție letală, miercuri la ora locală 18:15, a spus biroul guvernatorului din Florida.

Citește și: Calvarul prin care trec două copile românce! Au rămas singure pe lume după ce părinții lor au fost răpuși de cancer

Gaskin a fost supranumit „ucigașul ninja” pentru că purta echipament de ninja negru când a comis crimele.

El fusese condamnat la moarte în urmă cu mulți ani și decizia juraților a fost în cele din urmă pusă în aplicare.

De ce era Gaskin condamnat la moarte

El a fost condamnat la moarte pentru uciderea, pe 20 decembrie 1989, a lui Robert Sturmfels, în vârstă de 56 de ani, și a lui Georgette Sturmfels, în vârstă de 55 de ani, pe care i-a împușcat cu o pușcă în locuința lor din localitatea Flagler, în nord-estul statului.

Citește și: VIDEO. Soldat ucrainean, decapitat de ruși. „Aceste fiare sunt mai rele decât ISIS”

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Bunurile pe care le-a furat din casa soților Sturmfel- un ceas, două lămpi și un videocasetofon- au fost găsite la reședința sa și au fost destinate să fie cadouri de Crăciun pentru iubita lui, potrivit anchetatorilor.

În 2020, Curtea Supremă din Florida a decis că nu sunt necesare recomandări unanime ale juriului pentru a condamna la moarte inculpații în cazuri de crimă.

Din 1973, peste 190 de persoane au fost eliberate deși erau condamnate la moarte în SUA pe baza dovezilor nevinovăției lor, statul Florida, cu 30 schimbări de la pedeapsa capitală, fiind statul cu cele mai multe erori judiciare, urmat de Illinois (22) și Texas (16).

Citește și: VIDEO- Interlopul „Sandokan” din Târgu Jiu s-a predat singur la poliție pentru că „așa fac șmecherii”. Este acuzat pentru tentativă de omor

Gaskin a mărturisit crimele și i-a spus unui psiholog înainte de proces că știa ce face. „Vinovația a fost mereu acolo”, a spus Gaskin.

"Diavolul avea mai multă putere decât Dumnezeu. Știam că am greșit. Nu eram nebun", a mai spus condamnatul.

Ce a cerut Gaskin ca ultimă dorință

Asasinul ninja a ordonat, ca ultimă dorință înainte de execuție, un festin uriaș, inclusiv carne de porc, curcan și creveți. 

Bărbatul executat a luat ultima masă ieri la ora locală 9:45 și i s-a servit un meniu format din coaste de porc la grătar, carne de porc și curcan, aripioare de pui, orez prăjit cu creveți și cartofi prăjiți, potrivit Mirror.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si