Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - A început Festivalului Medieval “Ștefan cel Mare”. Evenimentul a fost deschis cu o paradă cu făclii formată din peste 500 de cavaleri și domnițe

Mii de oameni au participat la deschiderea Festivalului Medieval “Ștefan cel Mare”. Parada cu făclii formată din peste 500 de cavaleri și domnițe a înaintat pe străzile orașului și s-a oprit la Cetatea de Scaun a Sucevei.

Redactia Stirile Kanal D,

A început Festivalului Medieval “Ștefan cel Mare”. Evenimentul a fost deschis cu o paradă cu făclii formată din peste 500 de cavaleri și domnițe

[Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Aceasta a fost atmosfera aseară pe străzile Sucevei. Peste 500 de cavaleri și domnițe din 7 țări au mărșăluit prin oraș, sub privirile admirative ale trecătorilor.

Citește și: EXCLUSIV- Festival de teatru pentru adolescenți la Alexandria. Liviu Romanescu (director Ideo Ideis): ”Discutăm cu viitorii adulți despre unde și cum se construiește un adult, un om responsabil, conștient de sine, de mediu, de ceilalți”

„Un costum foarte frumos aveți pe dumneavoastră. Da, este costum de femeie măritată, atestă faptul că sunt căsătorită.”

„Este foarte frumos, este prima dată când particip și e foarte frumos.”

Toboșari, călăreți și personaje pe picioroange au mărșăluit pe străzile din Suceava

Marșul a ajuns în mai multe zone ale orașului. Toboșari, călăreți și chiar personaje pe picioroange au făcut deliciul privitorilor.

S-au oprit apoi la Cetatea de Scaun a Sucevei.

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Gemenii dați dispăruți în Târgu Jiu au fost găsiți în Arad. Își închiriaseră o garsonieră și urmăreau știri despre ei- antena3.ro

„Suceava toaă e în stradă în seara asta.”

„Copii au fost foarte încântați. Văd c-ați venit cu copilașii. Da, cu toți 3.”

Emil Ursu, director Muzeul Bucovina: „Anul acesta au fost 548 de actori la care se adaugă sucevenii, care de la an la an sunt prezenți în paradă în număr tot mai mare.”

Ediția din acest an a festivalului se desfășoară până duminică. Sucevenii, dar și turiștii sunt așteptați între zidurile Cetății de Scaun pentru a putea participa la întreceri cavalerești, turniruri, dansuri medievale sau spectacole de teatru.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI