„A plecat să deschidă alt drum cel care l-a deschis pe primul… Îți mulțumim, Moni, pentru că ceea ce avem acum tu ai început!”, a fost mesajul postat de Nicu Covaci pe Facebook, alături de mai multe fotografii cu Bordeianu și cu versurile melodiei „Nebunul cu ochii închişi”, titlu care este și numele unei cărți autobiografice despre Moni Bordeianu.

Citește și: VIDEO- Românii care vor să plece în țări tropicale trebuie să plătească mai mult. Tratamentul împotriva malariei nu se găsește în România

Cine a fost Moni Bordeianu? Artistul a murit la 75 de ani

Moni Bordeianu s-a născut în 26 februarie 1948 în judetul Timiș. A fost primul solist Sfinții, care mai târziu a devenit Phoenix. A părăsit formația în anul 1970, când a emigrat, moment care semnifică sfârșitul primei perioade Phoenix.

Nu a putut sta deparate de muzică și a revenit în trupă în 1977-1978 și, uneori, pentru mai multe concerte care au avut loc după Revoluție. El a este cel care a compus prima piesă originală Phoenix – „Știu că mă iubești și tu” (1964).

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Cum se coc vinetele. Cea mai simplă metodă de a pregăti vinete gustoase pentru iarnă- wowbiz.ro

„Am avut o viață plină de tot ce am vrut. Bune, rele, bani, sărăcie, aventuri, absolut tot”, este povestea de viață a lui Moni Bordeianu, relatată chiar de el într-un interviu acordat în 2018 pentru Libertatea.

Citește și: VIDEO- Accident mortal la Cluj-Napoca. Un bătrân a fost ucis în timp ce traversa șoseaua

În anul 2016, Moni Bordeianu a avut o serie de probleme vasculare care au condus spre amputarea unui picior.

„Încă lupt, urmează să primesc luna viitoare o proteză nouă, cu care să merg ceva mai bine, în rest toate se rezolvă. Recuperarea merge bine doar că actuala proteză nu se potrivește, la aproape doi ani de la operație încă am dureri la picior, acolo unde am fost tăiat. Sunt sensibili nervii în zona aceea, nu au fost «înnodați» bine ori s-au ramificat și am încă dureri. Încă fac terapie împotriva durerii, împotriva așa-ziselor dureri fantomă”, povestea artistul -pentru sursa citată anterior.

Moni Bordeianu și-a petrecut ultimii ani din viață în Germania, acolo unde a murit la vârsta de 75 de ani, cu doar câteva zile înainte de aniversarea sa.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si