Close sidebar
Close sidebar

VIDEO Actorul Donald Sutherland a murit la vârsta de 88 de ani, după o lungă suferință. "A fost unul dintre cei mai mari artiști din istoria filmului"

Celebrul actor canadian Donald Sutherland a murit la vârsta de 88 de ani. El s-a făcut remarcat într-o carieră de peste 60 de ani, de-a lungul cărora a jucat în filme precum "Jocurile Foamei", "Cold Mountain" sau "Ad Astra".

Sorin Negru,

Actorul Donald Sutherland a murit

[Sursa foto: Profimedia ]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Actorul Donald Sutherland, starul unor filme precum "The Hunger Games" sau "Don't Look Now" a murit la 88 de ani, după o lungă boală, informează BBC.

Anunțul morții sale a fost făcut de fiul său, Kiefer Sutherland, într-o declarație publicată pe rețelele sociale.

Donald Sutherland, aventură cu Jane Fonda

Donald Sutherland s-a căsătorit de trei ori. Prima sa căsătorie, cu Lois May Hardwick, a durat din 1959 până în 1966. A doua căsătorie, care a durat din 1966 până în 1970, a fost cu Shirley Douglas, fiica politicianului social-democrat canadian și „părintele” sistemului universal de asistență medicală din Canada, Tommy Douglas.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Sutherland și Douglas au doi copii, gemenii Kiefer și Rachel. Din 1970 până în 1972, a avut o aventură cu co-starul din filmul Klute, Jane Fonda.

Documentele declasificate în 2017 arată că Sutherland a fost pe lista de urmărire a Agenției Naționale de Securitate între 1971 și 1973, la cererea Agenției Centrale de Informații, din cauza activităților sale împotriva războiului din Vietnam.

Abia în anul 2017, Academia americană de Film a anunțat că Sutherland, împreună cu alți 3 destinatari, va primi un Oscar de onoare "pentru o viață întreagă de personaje de neșters, redate cu o sinceritate neclintită”.

A fost primul și singurul premiu Oscar pe care Donald Sutherland l-a primit în șase decenii de activitate remarcabilă.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI