Close sidebar
Close sidebar

Actorul George Ivaşcu, despre Radu Beligan: Unul dintre cei mai dedicaţi oameni de teatru. Era teatrul în sine

George Ivaşcu, director al Teatrului Metropolis din Bucureşti, a declarat, pentru agenţia de presă News.ro, că actorul Radu Beligan, care a încetat din viaţă miercuri, a fost ”teatrul în sine” şi că plănuiau să joace un spectacol de comedie împreună.

,


DISTRIBUIE
acest articol

Acum am aflat. Îmi este foarte greu. Nu îmi vine să cred, pentru simplul motiv că dumnealui ne obişnuise să fie un om care pur şi simplu îşi făcea profesia aşa cum numai dumnealui a ştiut şi nu îmi vine să cred. Aveam sentimentul că o să ne bucurăm de domnia sa până la 100 de ani. Era unul dintre cei mai dedicaţi oameni de teatru şi susţinea, în mod special, indiferent dacă a fost mai bolnav uneori, era chiar teatrul în sine. Teatrul şi publicul”, a spus George Ivaşcu.

Actorul a mai spus, pentru News.ro, că el şi Radu Beligan aveau în plan să joace împreună un spectacol de comedie.

”Se gândise la lucrurile astea şi ar fi trebuit, dar am avut eu nişte probleme. Era un text scris de domnişoara Mona Radu. Era o comedie”, a mai spus George Ivaşcu.

Actorul Radu Beligan, în vârstă de 97 de ani, membru de onoare al Academiei Române, a murit, miercuri, la Spitalul Elias, în urma unui stop cardio-respirator.



Radu Beligan, maestru al teatrului românesc, a cărui longevitate artistică a fost recunoscută şi de reprezentanţii Guinness World Records, a fost unul dintre cei mai apreciaţi artişti ai scenei teatrale naţionale, ocupând, de asemenea, funcţiile de director al Teatrului de Comedie, între anii 1961 şi 1969, şi al Teatrului Naţional din Bucureşti (TNB), între anii 1969 şi 1990.

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Gemenii dați dispăruți în Târgu Jiu au fost găsiți în Arad. Își închiriaseră o garsonieră și urmăreau știri despre ei- antena3.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI