Potrivit noilor prevederi ale legii, sunt vizate persoanele care organizează petreceri cu caracter privat şi utilizează aparatură muzicală la intensitate de natură a tulbura liniştea locuitorilor, în corturi, alte amenajări sau în spaţiu neacoperit, situate în perimetrul apropiat imobilelor cu destinaţia de locuinţe sau cu caracter social, în mediul urban. Oamenii care încalcă legea vor plăti amenzi cuprinse între 2.000 şi 3.000 de lei, o creştere semnificativă faţă de valoarea anterioară (între 500 şi 1.500

de lei).

Citeste si: Şefa PSD Caraş-Severin, la audieri în dosarul şpăgilor de la DRDP Timişoara. Sunt aşteptaţi Fifor şi Cuc

Pedeapsa creşte semnificativ la persoanele care repetă ofensa într-un interval de 24 de ore, iar amenda poate ajunge până la 6.000 de lei, sau până la 150 de ore de muncă în folosul comunităţii. Amenzile ajung până la 1.500 de lei şi pentru persoanele care incită la dezordine socială, organizează jocuri de noroc ilegale, sau servesc băuturi alcoolice în locurile publice şi în afara restaurantelor.

Adio petreceri la bloc, muzică tare sau vecini gălăgioși. Klaus Iohannis stopează totul

În valoare de 1.500 de lei ajunge amenda pentru persoanele care deranjează liniştea publică sau produce zgomote în zonele de locuit între orele 22:00- 08:00 şi 13:00-14:00. Cine își repetă fapta într-un interval de 24 de ore, va ajunge la amenzi care pot urca până la 3.000 de lei, sau pedeapsă cu 70-120 de ore de muncă în folosul comunităţii.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Cum se coc vinetele. Cea mai simplă metodă de a pregăti vinete gustoase pentru iarnă- wowbiz.ro

Citeste si: Rugăciune copil bolnav- Este grabnic ajutătoare

Adio petreceri la bloc, muzică tare sau vecini gălăgioși. Klaus Iohannis stopează totul

Citeste si: Accident grav în Hunedoara! Doi bărbați au murit pe loc după ce au ajuns sub roțile unui TIR

Proiectul promulgat modifică şi actualizează legea 61/1991, care se referă la sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, scrie zf.ro. Legea a fost republicată în Monitorul Oficial în 7 februarie 2014.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si