Pe seria ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare, afacerile din comerţul cu autovehicule şi motociclete au crescut în iulie cu 20,8% faţă de a şaptea lună din 2015, iar serviciile prestate populaţiei au avansat cu 8,4%.

Faţă de luna precedentă, afacerile din comerţul cu autovehicule şi motociclete au scăzut în iulie ca serie brută cu 3,2%, dar au crescut ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,4%.



În luna iulie, cea mai mare creştere- cu 39,1% faţă de iulie 2015, pe serie brută- s-a înregistrat la vânzările de motociclete, piese şi accesorii aferente, plus întreţinerea şi repararea lor.

De asemenea, comerţul cu autovehicule a urcat cu 24%, iar afacerile din întreţinerea şi repararea autovehiculelor au avansat cu 17,7% faţă de a şaptea lună din 2015, arată datele INS.

Pe partea de servicii prestate populaţiei, volumul cifrei de afaceri a crescut faţă de luna precedentă ca serie brută cu 7,2%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate a înregistrat un avans de 1,1%.

Cele mai mari creşteri s-au înregistrat în luna iulie la serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare, unde afacerile s-au majorat cu 39,9% faţă de a şaptea lună a anului trecut, şi la hoteluri şi restaurante, cu un plus de 17%.

Cumulat, în primele şapte luni ale anului, afacerile din comerţul cu autovehicule şi motociclete au crescut ca serie brută cu 16,9%, faţă de primele şapte luni din 2015, iar serviciile prestate populaţiei au avansat cu 11,7%.


Pe seria ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, creşterile sunt de 16,4%, respectiv 12%.

Afacerile de retail sunt susţinute în acest an de creşterea puternică a salariilor. Ultimele statistici arată că, în iulie, câştigul salarial mediu net a fost de 2.078 lei, cu 12,4% mai mare decât în luna iulie a anului trecut.



Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Cum se coc vinetele. Cea mai simplă metodă de a pregăti vinete gustoase pentru iarnă- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si