Armele, ce includeau grenade şi muniţie pentru puşti, erau ascunse în tufişuri, în Jajinci, în apropiere de o intersecţie unde coloana oficială a lui Vucici încetineşte, de regulă, în drumul către casa părinţilor premierului, a spus ministrul de Interne Nebojsa Stefanovici.

Părinţii lui Vucici, Angelina şi Andjelko, locuiesc la Jajinci. Vucici şi familia sa au o casă în centrul Belgradului, dar Stefanovici a precizat că au fost mutaţi după descoperirea armelor.



Incidentul exacerbează atmosfera deja tensionată din regiune, care a fost lovită puternic de criza migranţilor şi unde ţările balcanice rivale se acuză reciproc adesea de ingerinţă în afacerile interne.

“Premierul este acum în siguranţă, la fel şi familia sa (…). Este îngrijorător faptul că armele se aflau în locul în care coloana sa oficială trebuie să încetinească până la aproape 10 kilometri pe oră”, a spus ministrul de Interne.

Agenţia militară de informaţii a Serbiei, VOA, este responsabilă pentru securitatea premierului, în timp ce membrii unităţii de elită Cobra îi sunt gărzi de corp.

Stefanovici a refuzat să spună unde se afla Vucici în momentul descoperirii armelor. “Acest lucru este confidenţial (…). Oricum, acum este într-un loc sigur”, a declarat el

Deocamdată nimeni nu a fost arestat în legătură cu incidentul, care are loc la cinci zile după ce autorităţile au reţinut mai multe persoane suspectate de complot în vederea influenţării alegerilor din 16 octombrie, din Muntenegru, dar şi după un val de asasinate
în stil mafiot comise la Belgrad.

În Serbia există sute de mii de arme ilegale, inclusiv puşti de asalt, arme antitanc şi explozibili, arme antitanc şi explozibili.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si