Close sidebar
Close sidebar

Alertă teroristă în Europa. Mai multe atacuri au fost plănuite în perioada sărbătorilor de iarnă

Autoritățile din mai multe țări din Europa au fost puse pe jar, după ce au apărut informații cum că o grupare teroristă plănuia mai multe atacuri în noaptea de Anul Nou și de Crăciun.

Ana-Maria Costea,

Este alertă teroristă în mai multe țări din Europa în perioada sărbătorilor de iarnă.

[Sursa foto: INA FASSBENDER/AFP/Profimedia]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Mai multe persoane din Germania și Austria au fost arestate, fiind suspectate că plănuiau atacuri teroriste în perioada sărbătorilor de iarnă.

Autoritățile din Germaia au anunțat sâmbătă seara că au efectuat mai multe percheziții la catedrala din Köln, în vestul orașului, cu ajutorul câinilor, după ce ar fi fost emis o alertă teroristă pentru noaptea de Anul Nou, potrivit Bild, scrie Hotnews.

Autoritățile germane au percheziționat catedrala din Köln, în urma alertei teroriste

Șeful Poliției din Köln, Michael Esser, a anunțat că deși informațiile cu privire la alerta teroristă se referă la ajunul Anului Nou, perchezițiile au fost începute încă de sâmbătă seară. 

„Vom face tot ce ne stă în putinţă pentru a asigura siguranţa vizitatorilor la catedrală în ajunul Crăciunului", a declarat omul legii, potrivit unui comunicat.

Citește și: VIDEO- Crăciunul, sărbătoarea familiei. Mesajul preotului în această zi sfântă

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Percheziționarea catedralei s-a realizat „de comun acord cu responsabilul cu securitatea capitlului catedralei” și cu ajutorul câinilor speciali dresați, potrivit Poliției.

Șeful Poliției din Köln a mai anunțat că în ziua de duminică, vizitatorii urmau să fie supuși unui control, înainte de a intra în lăcașul de cult.

Autoritățile din Germania au efectuat percheziții la catedrala din Koln.

[Sursa foto: Tim Oelbermann/imago stock&people/Profimedia]

Atacuri teroriste, plănuite pentru noaptea Anului Nou și de Crăciun în mai multe țări din Europa

Potrivit cotidianului german Bild, serviciile de securitate din Austria, Germania și Spania au primit informații despre faptul că un grup islamist terorist ar plănui mai multe atacuri pe teritoriul Europei, cel mai probabil în noaptea dintre ani și în ziua de Crăciun.

Principalele evenimente- „ținte” ar putea fi slujbele de Crăciun din Köln, Viena şi Madrid. Autoritățile din Köln și Viena și-au intensificat măsurile de securitate din cauza posibilelor amenințări. În plus, ziarul german a spus că primele arestări au fost deja efectuate de forțele speciale, sâmbătă, una la Viena, dar și una în Germania.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Citește și: David Popovici, mesaj emoționant pentru români de Crăciun: "Încercaţi să petreceţi cât mai mult timp alături de familiile voastre”

Agenția germană de presă DPA a relatat că gruparea islamistă ce ține tensiunea ar putea avea legătură cu o grupare teroristă din Khorassan, care ar fi activă în Asia Centrală și de Sud.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI