Canicula se prelungește. Jumătate din țară se află sub avertizare cod galben și cod portocaliu de vreme extrem de caldă, iar meteorologii de la ANM au extins alertele pentru următoarele zile.

Citește și: Când vine toamna în 2024? Prognoza meteo pentru România

Conform prognozei ANM, pe parcursul zilei de miercuri, va fi Cod galben de vreme călduroasă în nordul Crişanei, în cea mai mare parte a Transilvaniei, în nordul Olteniei şi în vestul, centrul şi sudul Munteniei.

Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 35 şi 37 de grade, în timp ce, local, minimele nu vor coborî sub 20 de grade.

Codul portocaliu se extinde joi, 15 august

Pentru ziua de azi, Cod portocaliu de caniculă este valabil în judeţe din Banat, sudul Crişanei, sudul şi sud-vestul Olteniei, precum şi din sud-vestul Munteniei.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Descoperirea făcută de un bărbat din Satu Mare după ce bancomatul i-a refuzat banii pe care încerca să îi depună- wowbiz.ro

În aceste zone, valorile maxime de temperatură vor ajunge 40 de grade, iar minimele vor fi de 21- 22 de grade, izolat de până la 24- 25 de grade în Dealurile de

Vest.

Potrivit meteorologilor, joi, 15 august, un Cod galben de caniculă şi disconfort termic va afecta nordul Crişanei, cea mai mare parte a Transilvaniei şi a Munteniei şi nordul Olteniei, unde temperaturile maxime vor fi de 35- 37 de grade, iar minimele de 20 de grade.

În acelaşi timp, va fi valabil un Cod portocaliu de temperaturi deosebit de ridicate, caniculă şi disconfort termic accentuat în Banat, sudul Crişanei, sudul şi sud-vestul Olteniei, precum şi în sud-vestul Munteniei.

Indicele ITU va depăşi pragul critic de 80 de unităţi, maximele termice vor fi de 38- 39 de grade, în timp ce minimele pot ajunge şi la 25 de grade în Dealurile de Vest.

Codul portocaliu se extinde și joi, 15 august

Codul portocaliu se extinde și joi, 15 august

[Sursa foto: Meteo Romania]

Nici vineri nu scăpăm de caniculă

Vineri, 16 august, va fi în vigoare un Cod galben de vreme caldă în zone situate în nordul Crişanei, cea mai mare parte a Transilvaniei şi a Munteniei şi în nordul Olteniei.

Maximele vor varia între 35 şi 37 de grade, iar minimele nu vor coborî sub 20 de grade.

Totodată, un Cod portocaliu de caniculă va acoperi judeţe din Banat, sudul Crişanei, sudul şi sud-vestul Olteniei, precum şi din sud-vestul Munteniei. Valorile termice de peste zi vor fi de 38- 39 de grade, în timp ce nopţile vor fi tropicale cu 20- 22 de grade în termometre, izolat până la 25 de grade în Dealurile de Vest.

ANM precizează că fenomenul de caniculă va persista şi după perioada de avertizări, în vest, sud şi pe arii mai restrânse în centru şi est, unde şi disconfortul termic va fi ridicat. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si