Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - România câștigă în fața Bulgariei! România se poate mândri cu denumirea preparatului ”Plăcinta Dobrogeană”

Plăcinta Dobrogeană este una dintre cele mai cunoscute și apreciate produse din România. În orice moment al zilei, plăcintele se vând ca pâinea caldă în patiserii.

Redactia Stirile Kanal D,

Am recâștigat plăcinta dobrogeană de la bulgari

[Sursa foto: Captură Stirile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Demersurile pentru recunoașterea acestui produs tradițional au început încă din anul 2017.  Acum, România va primi recunoașterea produsului de plăcinte dobrogene la nivel european și va putea publica în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

România a câștigat dreptul de a folosi denumirea de ”Plăcintă Dobrogeană”

În schimb, vecinii de la Dunăre vor putea folosi termenul de ”Plăcintă Dobogeană” doar la nivel local. Mai exact, denumirea produsului va putea fi folosită în regiunea de sud a județului Constanța. În același timp, bulgarii nu vor putea exporta produsul cu denumirea în limba română. 

Citește și: Rețetă plăcintă de dovleac: Secretul unui blat pufos

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Până în momentul de față, la nivel european, țara noastră are recunoscute 10 produse. Printre acestea se numără salamul de Sibiu, magiunul de prune, dar și scrumbie de Dunăre afumat. Tot la nivel european, românii se mai pot mândri și cu băuturi spirtoase, respectiv rachiul de fructe și țuica de Argeș.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI