Close sidebar
Close sidebar

Ana Blandiana a povestit cum au vrut comunistii sa o faca sa nu se marite cu Romulus Rusan! Poeta a fost intrebata daca il iubeste: „Daca da, trebuie sa-l parasesti! Dar fara sa-i spui!"

Scriitorul Romulus Rusan, sotul Anei Blandiana, a murit joia trecuta, la 81 de ani.

Matei Vaihan,


DISTRIBUIE
acest articol

Poeta Ana Blandiana (74 de ani) a avut o casnicie de peste cinci decenii cu scriitorul Romulus Rusan, decedat vineri, la 81 de ani. Cei doi s-au cunoscut pe vremea cand Blandiana avea doar 17 ani, poeta dezvaluind cum a decurs prima lor intalnire. “Am făcut cunoştinţă cu soţul meu atunci când am dus primele doua poezii la revista Tribuna. El lucra în redacţie. Am făcut cunoştinţă şi m-a cerut de soţie peste mai puţin de o oră, fără ca măcar să vorbim, între timp, prea mult. Într-o primă mişcare, gestul lui mi s-a părut neserios; dar, în acelaşi timp, m-am hotărât să nu-i spun mamei, ca să nu-i facă impresie rea. Deja îl protejam, deja aranjam situaţia ca el să arate bine în faţa mamei, când o să-i spun. Ne-am căsătorit la jumătate de an după acest moment.”, a marturisit Ana Blandia intr-un interviu din revista Tango.

Romulus Rusan si Ana Blandiana au fost impreuna peste cinci decenii “Tata era închis, eu nu puteam să intru la facultate, nu mă primiseră nici să dau examen.
Au încercat să-l convingă pe el să nu mă ia de soţie. Şi tatăl lui fusese închis, dar ieşise deja de la închisoare. Tocmai reuşise să-şi depăşească situaţia de tânăr cu origine “nesănătoasă”, iar acum i se explica faptul că o să piardă tot dacă o ia de la capăt şi se căsătoreşte cu cineva ca mine. Şi pentru că el nu a cedat, au încercat să ma convingă pe mine.
M-a chemat un redactor-şef-adjunct de la revista Tribuna. Eu aveam 17 ani şi ceva… şi m-a întrebat: “Îl iubesti pe Rusan?”… Am crezut că nu aud bine. Îmi era ruşine să spun “da” şi nu puteam să spun “nu”. Mi-am strâns curajul şi am răspuns: “da”. Iar el a spus: “Dacă da, trebuie să-l părăseşti! Dar fără să-i spui!”. Norocul nostru a fost ca nu eram fană de operă. Nici acum nu prea sunt, dar atunci când eram foarte tânără, libretele mi se păreau absolut caraghioase.
Râdeam gândindu-mă ce simplu s-ar fi rezolvat toate dacă, de exemplu, Violeta îi spunea lui Alfredo ce-i ceruse tatăl acestuia… Şi, deodată, în timp ce ascultam înspăimântată, mi-a venit în minte: dar asta e Traviata. O Traviata politică! Drept care eu am relatat imediat convorbirea şi urmarea a fost ca ne-am căsătorit a doua zi… Dar nu a fost deloc uşor.”,
a mai dezvaluit celebra poeta.

Citeste si: Un nou cutremur în această dimineață, în România! Ce magnitudine a avut și unde s-a resimțit- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Melania Trump spune că este „mândră” de fotografiile cu ea nud: „De-a lungul istoriei artiști au venerat corpul uman”- antena3.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI