Close sidebar
Close sidebar

Ancheta la Vatican in cazul unui preot acuzat de abuz sexual

Vaticanul a anuntat sambata ca a deschis o ancheta dupa ce au aparut informatii potrivit carora un adolescent care a fost baiat de altar si, in repetate randuri, si-a fortat colegul de camera sa intretina relatii sexuale cu el, a devenit preot.

V.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Acuzatiile vizeaza Institutul St. Pius X, cunoscut drept scoala pre-seminar, si au aparut intr-o carte publicata recent si in mai multe stiri difuzate de televiziuni italiene.

Pre-seminarul se afla in Vatican si este dedicat baietilor care slujesc la altar, la slujbele din Basilica Sfantul Petru. Uneori, ei participa si la liturghiile tinute de Papa.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Baietii merg la scoli italiene in timp ce traiesc la Vatican.

Rapoartele aparute arata ca, in ciuda plangerilor catre superiori formulate impotriva adolescentului, el a fost acceptat in seminar, cand a devenit adult. El a devenit preot si slujeste acum intr-o parohie din nordul Italiei.

O investigatie facuta in 2013 a concluzionat ca „nu exista o confirmare adecvata”.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI