Merkel și vicecancelarul Olaf Scholz, ministru al finanţelor, le-a vorbit germanilor despre o posibilă înăsprire a actualului lockdown parţial, în perspectiva discuţiei cu şefii executivelor celor 16 landuri, prevăzută pentru miercuri, transmite DPA.

Încă de la începutul lunii noiembrie, toate restaurantele, barurile şi alte locuri publice din Germania au fost închise. De asemenea, s-au impus măsuri de distanţare fizică mai stricte, pentru a limita numărul cazurilor de COVID-19, după o recrudescenţă a epidemiei în octombrie.

Citeste si: Restrictii majore in Europa! Oamenii NU mai au voie sa iasa din case!

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Citeste si: Angela Merkel exprimă ”solidaritatea” Germaniei cu Franţa după atacul de la Nisa

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel- măsuri dure în răspândirea virusului Covid-19

„Cetăţenii ar trebui să primească un răspuns unificat, un răspuns comun de la guvernul federal şi guvernele landurilor. De fapt, ei au dreptul la asta. De această dată lucrăm din greu în această privinţă”, a

declarat Angela Merkel.

angela merkel măsuri dure pandemie
Merkel despre pandemia COVID-19.[Sursa foto: google]

În cadrul ultimei întâlniri cu reprezentanţii landurilor, cancelarul Angela Merkel a dorit să pună în practică măsuri mai dure pentru a limita răspândirea pandemiei generată de virusul Sars-Cov-2. Merkel nu a reușit să facă acest lucru, din cauza opoziţiei landurilor, care dispun de un grad ridicat de autonomie în elaborarea politicilor de sănătate.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si