Close sidebar
Close sidebar

Anomaliile unui sistem bolnav. Intr-un spital din Iasi exista un bloc operator modern, nefolosit. "Uneori il stergem de praf"

In luna mai a acestui an a fost inaugurata cu fast sala de operatii de la Unitatea de Primiri Urgente a spitalului "Sfantul Spiridon", dar aceasta nu este folosita nici pana acum pentru ca nu ar fi personal medical suficient.

C.I.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Cei de la Ziarul de Iasi noteaza ca, in timp ce aceasta situatie continua, chirurgii stau la coada sa prinda o sala de operatie libera pentru a putea sa profeseze. "Nu avem personal care sa asigure permanenta in salilele de operatie. Noi ne dorim sa folosim acest bloc pentru urgentele aseptice, cu prioritate ortopedice sau vasculare. Speram ca acest lucru va fi posibil in cel mai scurt timp posibil. Pana in prezent nu am putut reloca personal de pe alte clinici in blocul operator din UPU pentru ca ar ramane acelea neacoperite.", a spus directorul medical.

Blocul operator din UPU a Spitalului "Sfantul Spiridon" are dubla destinatie. Conform unei hotarari a spitalului, salile de operatie din UPU se folosesc pentru pacientul cu politraumatism care are nevoie de interventie chirurgicala de medicina interna, neurochirurgie, chirurgie vasculara, chirurgie plastica, ortopedie, oftalmologie, precum si pentru activitatea de prelevare de organe si transplant.

Pana in prezent, spitalul a respectat hotararea doar in proportie de 50%, in sensul ca a folosit blocul operator pentru a efectua un transplant de ficat. Bolnavii cu politrauma care au nevoie de interventie rapida sunt operati tot in blocurile operatorii vechi, cu toate ca acestea deservesc mai multe specilitati.

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Gemenii dați dispăruți în Târgu Jiu au fost găsiți în Arad. Își închiriaseră o garsonieră și urmăreau știri despre ei- antena3.ro

TOATE DETALIILE DESPRE ACEST SUBIECT LE POTI AFLA DE AICI

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI