Close sidebar
Close sidebar

Anunț RAR: Peste 1.700 de vehicule-pericol iminent de accident

Registrul Auto Român a anunţat, marţi, că peste 1.700 de vehicule verificate tehnic în trafic, în primele şase luni ale anului, prezentau pericol iminent de accident. În total, au fost verificate 33.508 vehicule, fiind declarate neconforme 45,47% dintre acestea.

Redactia Stirile Kanal D,


DISTRIBUIE
acest articol

În urma controalelor, inspectorii RAR au constatat deficienţe tehnice majore şi/sau periculoase la 15.235 de vehicule (45,47%), declarate neconforme.

Citeste si: Spitalul groazei. Instrumentarul zace părăsit între pereți cu mucegai, care se năruie

„Cele mai des întâlnite deficienţe tehnice au fost la instalaţia electrică de iluminare şi semnalizare (26,73%), emisii poluante (21%), punţi, jante, anvelope şi suspensie (11,56%), vizibilitate (12%) precum şi la sistemele de frânare (4%) şi direcţie (1,5%). Aproximativ două procente dintre vehicule prezentau probleme legate de inspecţia tehnică periodică (ITP fals, expirat sau anulat)”, a precizat RAR.

Citeste si: Pensia infimă pe care o primește Ilie Năstase, după recalculare! Fostul tenismen este șocat: „Nu am primit nimic în plus, nici măcar un leu”- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: O descoperire arheologică i-a șocat pe cercetători, în Germania: „Răzbunătorul” îngropat cu pietre mari pe piept ca să nu învie- antena3.ro

În urma controalelor mixte desfăşurate de RAR şi Poliţia Rutieră, în prima jumătate a anului 2019 au fost aplicate aproape 11.000 de amenzi contravenţionale şi au fost retrase 8.689 de certificate de înmatriculare.

Citeste si: Ce mănâncă tricolorii în săptămâna meciului cu Spania

„În situaţia în care una dintre măsurile luate a fost reţinerea certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecţii tehnice specifice la reprezentanţele RAR din ţară”, a transmis RAR.

În plus, RAR a anunţat că peste 1.700 de vehicule verificate prezentau pericol iminent de accident.

Citeste si: Peste 60 de zboruri au fost afectate luni de o grevă la aeroportul Schiphol din Amsterdam

Reprezentanţii instituţiei precizează că rezultatele controalelor desfăşurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR-Poliţie opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecţiuni.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI