Patru portii de cereale integrale consumate pe zi (in care intra aproximativ 70 de grame) au scazut drastic riscul de cancer si alte boli grave, dupa cum explica cercetatorii care au constatat aceasta diferenta in urma rezultatelor obtinute din peste 12 studii realizate pe aceasta tema. Persoanele care au inclus zilnic macar trei portii de cereale integrale pe zi au prezentat un risc mult mai mic de deces prin boli grave.

Se stia pana acum ca un consum de cereale integrale scade colesterolul, impiedica aparitia diabetului si a bolilor cardiovasculare, insa cercetarea de fata aduce un alt motiv pentru care ar fi bine sa mancam zilnic terci din ovaz sau alte cereale integrale.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Ce făcuse șoferul strivit de tramvai în București chiar înainte de tragicul accident. ANIMAȚIE GRAFICĂ cu momentul impactului- wowbiz.ro

Astfel ca cercetatorii recomanda consumul a patru portii de terci de ovaz si alte cereale integrale pe zi in locul produselor care au carbohidrati rafinati. Astfel ca in loc de croissant, covrig, covrigei, biscuiti si orice alte produse de panificatie care contin faina alba rafinata ar fi recomandat sa consumi la micul dejun un terci de ovaz.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si