Close sidebar
Close sidebar

Aproximativ 200 de detinuti au evadat dintr-o inchisoare supraaglomerata din vestul Indoneziei

Aproximativ 200 de detinuti au evadat dintr-o inchisoare supraaglomerata din vestul Indoneziei, au anuntat autoritatile, precizand ca 80 dintre ei au fost prinsi intre timp, relateaza AFP.

A.S.,


DISTRIBUIE
acest articol

Vineri dimineata, o zi de mare rugaciune in arhipelagul cu populatie majoritar musulmana, gardienii au descuiat celulele pentru a le permite detinutilor sa participe.

Insa acestia s-au indreptat impreuna catre intrarea principala a inchisorii din Pekanburu, un oras aflat pe insula Sumatra. Ei au incercat sa forteze usa, dar nu au reusit. Au fortat apoi o usa laterala, supravegheata de numai cativa gardieni, a explicat I Wayan Dusak, director general al serviciilor penitenciare indoneziene.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

„Aproximativ 200 de detinuti au evadat, dar am capturat cel putin 77 dintre ei”, a precizat Guntur Aryo, un purtator de cuvant al Politiei Locale.
Fortele de securitate fac controale in tot orasul si au lansat operatiuni de cautare de anvergura.

Potrivit lui I Wayan Dusak, detinutii erau foarte nemultumiti de seful gardienilor.

Penitenciarul are o capacitate de 300 de detinuti, dar numara in prezent 1.870.


Evadarile sunt frecvente in Indonezia, unde inchisorile sunt adesea suprapopulate si insalubre. 

Sursa: News.ro
 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI