Close sidebar
Close sidebar

Armata americană anunţă că epidemia de COVID-19 nu i-a afectat capacitatea de luptă: ”Suntem pregătiţi!”

Chiar dacă unul dintre portavioanele armatei americane - în cadrul căreia au fost înregistrate cazuri de COVID-19 - este imobilizat în Pacific, armata va răspunde oricărui atac, a declarat joi şeful Statului Major, generalul Mark Milley, într-o teleconferinţă destinată forţelor SUA, transmite AFP.

A.M.S.,

Armata americană anunţă că epidemia de COVID-19 nu i-a afectat capacitatea de luptă

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

    "Suntem pregătiţi, oricare ar fi ameninţarea. Sper că nimeni în lume nu crede despre capacităţile americane că ar fi slăbite serios. Nu este cazul", a spus Milley.

    Pentagonul publică în fiecare zi de la începutul pandemiei numărul cazurilor pozitive cu COVID-19, spitalizări şi decese în cadrul său, inclusiv printre angajaţii civili şi în familiile militarilor, însă a încetat foarte rapid să precizeze în ce locuri au fost exact detectate cazurile respective, invocând securitatea militarilor săi, notează AFP.

    Revista Newsweek a publicat joi o hartă a bazelor americane afectate de virus: 150 la momentul respectiv.

    Expertul în armament nuclear Hans Kristensen, de la Federaţia oamenilor de ştiinţă americani (FAS), a remarcat că toate bazele nucleare americane sunt afectate, cu excepţia uneia.

    Citeste si: Bilanț negru în SUA. Peste 1500 de decese în 24 de ore

    Potrivit cifrelor Pentagonului, joi dimineaţă erau înregistrate 1.898 de cazuri de contaminare cu SARS CoV-2 în cadrul forţelor armate americane, dintre care 597 în US Navy, cea mai afectată. 64 de soldaţi au fost spitalizaţi, iar unul a decedat.

    Două treimi dintre cazurile înregistrate în US Navy (416) provin de pe portavionul USS Theodore Roosevelt, imobilizat în Guam, insula americană din Pacific, unde marea majoritate a echipajului a fost evacuată.

    Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

    Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

    Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

    Un infanterist marin de pe Theodore Roosevelt a fost spitalizat după ce a fost găsit leşinat de unul dintre camarazii săi, a declarat joi presei generalul John Hyten, nr. 2 în Statul Major.

    Pentagonul este pe cale să reevalueze modul de protejare a echipajelor de pe portavioane, care- cu 5.000 de persoane la bord- sunt mai dificil de izolat în carantină decât cele ale unor nave mai mici, a adăugat el.

    Citeste si: Ordonanța Militară 8 explicată punct cu punct. Document oficial

    "Să credem că o astfel de situaţie nu se va repeta, nu este un mod bun de a planifica", a spus generalul Hyten.

    Militarii au instituit la începutul lunii martie un sistem de izolare în jurul echipajelor submarinelor nucleare şi a bazelor care adăpostesc silozurile nucleare.

    Două echipaje sunt plasate în carantină în paralel timp de două săptămâni înainte de a se îmbarca la bordul unui submarin sau de a-şi prelua serviciul în unităţile de supraveghere a arsenalului nuclear.

    Armata americană anunţă că epidemia de COVID-19 nu i-a afectat capacitatea de luptă

    Dacă este detectat un caz în cadrul unei echipe, ea este izolată şi supusă tratamentului medical, iar o alta intră în carantină. Doar echipele sănătoase complet se îmbarcă.

    Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

    Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

    Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

    Cazuri de COVID-19 au fost detectate în cadrul echipajelor altor trei portavioane americane care sunt la chei şi a căror desfăşurare nu este prevăzută în lunile următoare: Ronald Reagan, în curs de mentenanţă în Japonia, precum şi Carl Vinson şi Nimitz, ambele în mentenanţă în statul Washington (nord-vest).

    Citeste si: Coronavirus în lume- Numărul total al deceselor a depăşit 95.000

    Potrivit US Navy, bolnavii au fost evacuaţi, trataţi şi între timp s-au vindecat. Echipajul de pe Nimitz, care urmează să fie trimis în misiune în vară, rămâne la bord pentru a evita pe cât posibil orice nouă contaminare.

    Informaţiile despre contaminarea cu noul coronavirus în cadrul armatei americane sunt disponibile, dar zvonurile şi dezinformarea continuă, în special provenind din Rusia, a indicat Laura Cooper, responsabilă pentru Rusia în cadrul Ministerului Apărării american. "Am văzut nu puţine forumuri preocupându-se de nivelul de pregătire a armatei SUA şi a altor ţări", a precizat ea joi pentru presă.

    Sursa: agerpres.ro

    Citește-ne pe

    Clipul zilei
    Te-ar putea interesa si
    NOUTĂȚI