Close sidebar
Close sidebar

Asta e cea mai buna metoda de a cantari porcii fara a folosi un cantar!

Porcul nu se ingrasa in Ajun, dar se poate cantari! Crescatorii de la tara au o metoda inedita de a masura godacii fara cantar. Fac proba… siluetei cu centimetrul, exact cum fac si croitoresele.

G. S.,


DISTRIBUIE
acest articol

Citeste si: Ies la lumină noi detalii în cazul morții lui Liam Payne! Ce s-a întâmplat înainte cu doar câteva zile ca artistul să-și piardă viața- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Colecționara de creiere antice: Povestea tinerei care a studiat peste 4.400 de organe. Totul a început cu câteva migrene îngrozitoare- antena3.ro

E zarva mare in gospodaria lui` nea Ioan, inainte de Craciun. Cu ultimul godac ramas nevandut, in batatura, pensionarul il asigura pe cumparator ca nu ingrasa pretul in Ajun.  Neincrezator ca nu va fi furat la cantar, musteriul a venit cu ruleta la el.  
De trei oameni e nevoie ca godacul sa intre in cusca si sa i se afle greutatea. Unul tine centimetrul, unul noteaza proportiile, altul calculeaza.


Nea' Ioan explica formula matematica: lungimea porcului ori greutatea inmultite cu o constanta de calcul. Si ca sa il convinga pe cumparator ca e corect, agricultorul urca godacul si pe cantar.
Mai in gluma, mai in serios, agricultorul spune ca este mai putin importanta greutatea animalului. Calitatea carnii conteaza. Kilogramul de porc viu se vinde, anul acesta,  cu 10 lei. 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI