În total 32 de drone Shahed lansate de Rusia și fabricate în Iran, majoritatea au vizat Kievul și regiunile înconjurătoare. Martorii Reuters au auzit cel puțin cinci explozii în Kiev, iar imaginile difuzate de presa ucraineană au arătat mai multe mașini avariate. 

Resturile de drone au căzut în mai multe cartiere

"Dronele au venit asupra capitalei în mai multe grupuri și din direcții diferite", a declarat Serhiy Popko, șeful administrației militare a orașului Kiev, pe Telegram.

Primarul Kievului, Vitali Klitschko, a declarat că o persoană a fost rănită în cartierul istoric Podil și că un incendiu a izbucnit în apropierea unuia dintre parcurile orașului. Resturi de la dronele doborâte au căzut pe cartierele Darnytskyi, Solomianskyi, Shevchenkivskyi, Sviatoshynskyi și Podil, au precizat Klitschko și administrația militară a orașului. 

În total 32 de drone Shahed lansate de Rusia și fabricate în Iran, majoritatea au vizat Kievul și regiunile înconjurătoare.

În total 32 de drone Shahed lansate de Rusia și fabricate în Iran, majoritatea au vizat Kievul și regiunile înconjurătoare.

[Sursa foto: The Guardian]

Nu a existat niciun comentariu imediat din partea Rusiei. Moscova a desfășurat aproape în fiecare noapte asalturi pe teritoriul Ucrainei. Un atac rusesc a ucis 17 persoane miercuri în orașul Kostiantynivka, în estul țării, potrivit oficialilor ucraineni.

Citește și: MAE l-a convocat de urgență pe însărcinatul cu afaceri din partea Rusiei la București, după ce au fost găsite noi fragmente din drone rusești, în apropiere de Tulcea

Forțele ruse de apărare aeriană au distrus duminică dimineața o dronă lansată de Ucraina deasupra regiunii Briansk, a anunțat mai apoi Ministerul Apărării.

Declarația ministerului pe aplicația de mesagerie Telegram nu a raportat imediat pagube sau victime, potrivit Reuters. Regiunea Briansk din sud-vestul Rusiei se învecinează cu Ucraina.

Doi oameni ar fi fost uciși și cel puțin unul rănit

Doi lucrători umanitari străini ar fi fost uciși duminică în estul Ucrainei, deoarece bombardamentele rusești au lovit o dubă care transporta o echipă de patru persoane care lucrau cu un ONG ucrainean, în timp ce zeci de drone rusești au vizat Kievul și au rănit cel puțin un civil. În

cadrul emisiunii Sunday With Laura Kuenssberg de la BBC, generalul Mark Milley a declarat:

”Această ofensivă a început în urmă cu aproximativ 90 de zile. A mers mai încet decât au anticipat autorii planificării. Dar aceasta este o diferență între ceea ce Clausewitz numea război pe hârtie și războiul real. Deci, aceștia sunt oameni reali în vehicule reale care luptă prin câmpuri minate reale, există moarte și distrugeri reale și există frustrări reale. Și mai este încă o perioadă rezonabilă de timp, probabil între 30 și 45 de zile, în care mai este timp de luptă. Așa că vom vedea, este prea devreme să spunem cum se va termina. Cel puțin au obținut un succes parțial în ceea ce și-au propus să facă. Dar, în acest moment, este mult prea devreme pentru a spune că această ofensivă a eșuat sau nu a eșuat ”, a spus Mark Milley.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Forțele ruse de apărare aeriană au distrus duminică dimineața o dronă lansată de Ucraina deasupra regiunii Briansk.

Forțele ruse de apărare aeriană au distrus duminică dimineața o dronă lansată de Ucraina deasupra regiunii Briansk.

[Sursa foto: The Guardian]

Cele mai mari state din lume au adoptat sâmbătă, la Delhi, o declarație consensuală care a evitat să condamne Rusia pentru război, dar a subliniat suferința umană provocată de conflict și a făcut apel la toate statele să nu folosească forța pentru a acapara teritorii. Germania și Marea Britanie au lăudat, de asemenea, rezoluția, dar Ucraina a declarat că "nu este nimic de care să fie mândră". 

Ce au discutat liderii lumii la summitul G20?

Svetlana Lukaș, negociatorul guvernamental rus al G20, a fost citată de agenția rusă de știri Interfax: "Toți membrii G20 au fost de acord să acționeze ca unul singur în interesul păcii, securității și rezolvării conflictelor din întreaga lume". În săptămânile care au precedat summitul, opiniile foarte divergente privind războiul au amenințat să deraieze reuniunea, Occidentul cerând membrilor să reclame Moscova pentru invazie, iar Rusia afirmând că va bloca orice rezoluție care nu reflectă poziția sa. Duminică, liderii, printre care președintele american Joe Biden, germanul Olaf Scholz, premierul britanic Rishi Sunak, președintele francez Emmanuel Macron și japonezul Fumio Kishida, au vizitat memorialul eroului indian al independenței Mahatma Gandhi. 

Citește și: Jens Stoltenberg, despre drona rusească găsită pe teritoriul României: „Nu avem nicio informaţie care să indice un atac intenţionat din partea Rusiei”

Toți membrii G20 au fost de acord să acționeze ca unul singur în interesul păcii, securității și rezolvării conflictelor din întreaga lume.

Toți membrii G20 au fost de acord să acționeze ca unul singur în interesul păcii, securității și rezolvării conflictelor din întreaga lume.

[Sursa foto: The Guardian]

Președintele sud-coreean, Yoon Suk Yeol, a declarat duminică că țara sa va oferi un ajutor suplimentar de 2 miliarde de dolari Ucrainei începând cu 2025 pe termen lung, pe lângă cele 300 de milioane de dolari promise anterior pentru anul viitor, potrivit Yonhap news. Yoon Yoon a făcut acest comentariu în cadrul unei sesiuni a summitului G20.

Vladimir Putin ar putea participa în anul 2024 la Summitul G20 din Rio de Janeiro

Vladimir Putin, poate participa la summitul G20 de anul viitor de la Rio de Janeiro fără teama de a fi arestat, a declarat președintele brazilian, Luiz Inácio Lula da Silva, în momentul în care a preluat conducerea forumului. Luând cuvântul la reuniunea din acest an de la Delhi, Lula- care a încercat în mod controversat să se poziționeze ca un pacificator între Moscova și Kiev- a declarat că președintele rus ar fi binevenit să participe la evenimentul din noiembrie 2024. 

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citește și: Biden și premierul indian, Modi lucrează în "căldură și cu încredere" pentru a construi legături puternice

Vladimir Putin

Vladimir Putin

[Sursa foto: X]

"Ceea ce pot să vă spun este că, dacă sunt președintele Braziliei și dacă vine în Brazilia, nu există niciun motiv pentru care va fi arestat", a declarat politicianul de stânga pentru grupul de presă indian Firstpost.

Curtea Penală Internațională (CPI) a emis un mandat de arestare a lui Putin pentru presupuse crime de război în martie 2023, la puțin peste un an după invazia Rusiei în Ucraina. În calitate de semnatar al statutului de la Roma, Brazilia trebuie să coopereze cu anchetele și activitățile CPI, ceea ce, potrivit experților juridici, include arestarea țintelor curții. Putin a lipsit de la summitul Brics de luna trecută din Africa de Sud, o decizie atribuită pe scară largă faptului că a semnat același statut.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si