Close sidebar
Close sidebar

Atentie, soferi! Schimbări majore privind ITP-ul. Anuntul Guvernului

Defectiunile constatate cu prilejul inspectiei tehnice periodice vor fi incadrate in functie de gradele de risc asupra sigurantei rutiere si de impactul asupra mediului, a anuntat, joi, purtătorul de cuvant al Guvernului, Alina Petrescu.

A.L.,


DISTRIBUIE
acest articol

„Astăzi, au fost adoptate o serie de modificări si completări ale cadrului general de organizare si functionare a sistemului de inspectie tehnică periodică a vehiculelor inmatriculate sau inregistrate in Romania. E vorba in spetă despre o adaptare a acestor regulamente la o serie de directive europene(...). O noutate care este introdusă se referă la clasificarea defectiunilor constatate cu prilejul inspectiei tehnice periodice, defectiuni care vor fi incadrate in functie de grade de risc asupra sigurantei rutiere, dar si de impactul asupra mediului”, a declarat Alina Petrescu după sedinta de guvern.

Potrivit purtătorului de cuvant al Executivului, sunt trei grade de defectiuni constatate: deficiente minore, deficiente majore si deficiente periculoase.

„Acestea din urmă reprezintă acele deficiente care constituie un risc direct si imediat la adresa sigurantei rutiere sau care au impact direct asupra mediului”, a explicat Alina Petrescu.

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Astronauții rămași blocați în spațiu până anul viitor vor vota plutind, de pe orbita Pământului, la alegerile prezidențiale americane- antena3.ro

Totodată, Alina Petrescu a precizat că autovehiculul care trece prin această inspectie tehnică va primi, la final, un certificat ITP continand elementele standard aferente codurilor armonizate in cadrul Uniunii Europene.

„Dacă vehiculul nu trece această inspectie, dacă se constată deficiente majore sau periculoase, va fi necesară o nouă inspectie a vehiculului in cel mult 30 de zile de la inspectia initială”, a spus Alina Petrescu.

Ea a arătat că aceste modificări urmează să fie explicate suplimentar printr-un ordin al ministrului Transporturilor.

Sursă: Agerpres

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI