1 Iunie în Ucraina. În centrul orașului Liov au fost expuse autobuze școlare goale, în memoria celor 243 copii ucraineni uciși în războiul comandat de Vladimir Putin.

Citeste si: Rușii continuă bombardamentele în Ucraina și de Ziua Copilului

Manifestul cu autobuze școlare din centrul orașului ucrainean a avut titlul: „O excursie care nu va avea loc niciodată”, potrivit Nexta TV.

 

Citeste si: Ucraina simplifică procedura de adopţie a copiilor ucraineni printr-un ”proces digital rapid”

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

"Astăzi, autobuzele școlare din Piața Centrală sunt goale. 243 de copii nu vor mai veni niciodată la Liov", a scris primarul orașului din vestul Ucrainei, Andrii Sadovoi pe Telegram.

Pe scaunele fără copii din autobuze au fost puse jucării, ghiozdane sau animale de pluș, ca simbol al copilăriei pierdute din cauza războiului.

Potrivit UNICEF, cel puţin 262 de copii au fost ucişi şi 415 răniţi în atacuri în cele aproape 100 de zile de război din Ucraina.

De asemenea, 5,2 milioane de copii ucraineni au nevoie de asistenţă umanitară. 

Numărul copiilor uciși în zonele ocupate de ruși rămâne necunoscut

Cifrele prezentate nu includ victimele din teritoriile ocupate deja de ruși ori din zonele unde continuă luptele. Asta înseamnă că numărul copiilor decedați poate fi și mai mare.

Din cei 243 de copii uciși, unii au murit împușcați în timp ce se aflau în mașină, alături de părinții lor care se refugiau din calea războiului, alții și-au pierdut viața în urma bombardamentelor rușilor sau a rănilor grave suferite.

Potrivit procuraturii generale din Ucraina, de la începutul invaziei Rusiei și până acum, pe lângă numărul mare de morți și răniți, au fost avariate peste 1.900 de instituții de învățământ, dintre care 180 au fost complet distruse.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si