În prezent, autoritățile din România nu detectează radioactivitate crescută. Conform măsurătorilor efectuate astăzi se înregistrează niveluri normale de radiații după ce centrala nucleară din Zaporijjia din sud-estul Ucrainei a fost atacată de forțele armate ruse.

Nu există nici un pericol pentru populația din România ”, a scris vineri dimineața pe Facebook Tánczos Barna, ministrul Mediului.

Agenția pentru Protecția Mediului măsoară radioactivitatea 24/24

Potrivit acestuia, Agenția pentru Protecția Mediului măsoară radioactivitatea 24/24, iar în următoarea perioadă vor fi oferite informații în timp real cu privire la nivelul de radiații.

Citeste si: Forțele rusești au preluat controlul asupra centralei nucleare de la Zaporojie

Ucraina a anunţat că forţele ruse au atacat centrala în zorii zilei de vineri, provocând un incendiu la o clădire de cinci etaje aflată lângă centrală.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Ulterior, echipele de intervenţie ucrainene au anunţat că reuşit să stingă incendiul la ora locală 06:20.

Potrivit primarului din Energodar, Dmytro Orlov, focul a fost provocat de bombardamentul continuu asupra clădirilor şi unităţilor centralei.

Anterior, primarul Orlov, anunţase lupte intense între forţele ucrainene şi cele ruseşti la periferia oraşului.

Zelenski: „Ucraina are 15 unități nucleare. Dacă există o explozie, este sfârșitul tuturor”

Militarii ruși au încercat să intre în oraş cu tancurile şi să preia centrala, dar locuitorii şi muncitorii s-au adunat miercuri în jurul centralei şi pe căile de acces.

Citeste si: Incendiu la centrala nucleară de la Zaporojie, cea mai mare din Europa. Focul ar fi fost provocat de bombardamentele ruseşti

Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică a anunțat că se consultă cu Ucraina şi cu alte părţi pentru a furniza asistenţă astfel încât să fie menţinute siguranţa şi securitatea nucleară în actualele situații dificile.

În cele din urmă, forţele militare ruse au preluat controlul asupra centralei nucleare de la Zaporojie, din sud-estul Ucrainei, au anunţat vineri autorităţile locale.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si