Cele două doze ale vaccinului pentru Covid-19 al Pfizer/BioNTech trebuie administrate la un interval de 21-28 de zile, a anunţat marţi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), în condiţiile în care multe ţări au dificultăţi să vaccineze populaţia, transmite Reuters, citată de News.ro.

”Am discutat şi am ajuns la următoarea recomandare: două doze din acest vaccin (Pfizer) în decurs de 21-28 de zile”, a declarat Alejandro Cravioto, preşedintele Grupului Strategic de Experţi Consultanţi în Imunizare (SAGE), într-un briefing de presă online.

Comisia a mai spus că ţările ar trebui să poată să eşaloneze administrarea dozelor pe parcursul a şase săptămâni, pentru ca mai mulţi oameni expuşi riscului de îmbolnăvire să poată să fie vaccinaţi.

Citeste si: Coronavirus. Un nou record de decese în SUA

Cererea de vaccinuri este uriașă. Germania a solicitat amânare dozei a doua

Multe ţări înregistrează presiuni tot mai mari în sistemele lor de sănătate, din cauza creşterii numărului cazurilor de Covid-19 şi a apariţiei unor tulpini noi ale virusului, care pare să se răspândească mai rapid.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Guvernele adoptă noi restricţii pentru a opri răspândirea bolii, iar cererea de vaccinuri este uriaşă.

Citeste si: Vaccinul anti-COVID a ajuns la spital în cutii de pizza

Ministerul Sănătăţii din Germania a solicitat consultanţă în ceea ce priveşte o eventuală amânare a administrării celei de-a doua doze din vaccinul împotriva COVID-19 produs de BioNTech şi Pfizer pentru a putea continua campania de vaccinare în ciuda stocurilor limitate, potrivit unui document consultat luni de Reuters.

Ministerul solicită consultanţă din partea unei comisii de vaccinare independente referitor la amânarea administrării celei de-a doua doze după perioada maximă de 42 de zile prevăzută în prezent, având în vedere un demers similar al Marii Britanii, se spune în documentul de o pagină.

Informarea, datată cu ziua de duminică, survine după ce ministrul Sănătăţii, Jens Spahn, a fost intens criticat pe perioada weekendului inclusiv de aliaţii săi politici conservatori, care menţionează faptul că Germania a eşuat în misiunea de a procura suficiente doze de vaccinuri şi a fost prea lentă în a intensifica campania de imunizare naţională.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si