Close sidebar
Close sidebar

Avertisment: Vopseaua de ouă poate să conţină până la 11 E-uri

Vopseaua de ouă poate să conţină până la 11 E-uri, iar aceasta poate fi ingerată chiar dacă este doar pe coaja oului, prin transferul pe mâini sau prin transferul direct în ouă, potrivit Asociaţiei pentru Protecţia Consumatorilor - InfoCons. Cele mai frecvente E-uri în vopseaua de ouă sunt acidul lactic (E270), azorubina (E122) și benzoat de sodiu (E211). 

Sorin Negru,

Cele mai frecvente E-uri în vopseaua de ouă: acidul lactic (E270), azorubina (E122) și benzoat de sodiu (E211). 

[Sursa foto: Instagram]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Preşedintele InfoCons, Sorin Mierlea, atrage atenția că vopseaua de ouă se transferă atât în produse- în ouă-, cât și pe mâna celor care le consumă. "Asta înseamnă că ar trebui să fim mai atenţi şi mai responsabili atunci când cumpărăm vopsea de ouă", spune oficialul român.

Citeste si: Pască fără aluat cu mascarpone: Rețeta delicioasă pentru Paște

Chiar dacă vopseaua este pe coaja oului, ajungem să o ingerăm prin transferul pe mâini sau prin transferul direct în ouă, spun specialiștii.

Avertisment legat de vopseaua de ouă

"Atenţie, vopseaua de ouă poate să conţină până la 11 E-uri care ne influenţează atât pe noi, copiii noştri, bunicii şi musafirii noştri la masa de Paşte.

Chiar dacă este pe coaja oului, ajungem să o ingerăm prin transferul pe mâini sau prin transferul direct în ouă. Atenţie la vopseaua de ouă!", mai spune Sorin Mierlea.

Citeste si: Tradiții și obiceiuri în Săptămâna Mare. Ce nu ai voie să faci în Săptămâna Patimilor

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Conform Protecției consumatorului, din punctul de vedere al aditivilor alimentari, 98,36% dintre produse au în compoziţie E-uri (aditivi alimentari), după cum rezultă din centralizarea şi analizarea informaţiilor ce se regăsesc pe etichete.

Citeste si: Pască fără aluat cu smântână: Reţeta simplă pentru Paşte 2022

Din punctul de vedere al produselor ce conţin aditivi alimentari, 65,57% dintre produsele studiate au avut în componenţă acid lactic (E270), 63,93% au avut în componenţă azorubina (E122), iar 54,10% au avut în componenţă benzoat de sodiu (E211).

Ce semnifică ciocnirea ouălor de Paște

În tradiția creștină care se referă la ciocnitul ouălor, oul de Paști îl simbolizează pe Iisus în mormânt. Coaja oului este piatra mormântului din care Iisus a ieșit înviind, iar ciocnirea ouălor semnifică deschiderea Sfântului Mormânt și Învierea.

Citeste si: Ce nume se sărbătoresc de Florii? Lista completă

Ouăle roşii de Paște amintesc de sângele lui Hristos, iar ciocnirea ouălor, în timp ce spunem Hristos a Înviat! ș i  Adevărat a Înviat!, semnifică deschiderea mormântului din care a înviat Hristos, spun preoții.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Biserica Catolică și Biserica Ortodoxă Română nu sărbătoresc în aceeași zi Paștele, astfel că cea mai importantă sărbătoare a creștinătății cade în date diferite pentru catolici și ortodocși.

În anul 2022, Paștele Catolic pică mai devreme decât Paștele Ortodox, mai exact pe data de 17 aprilie, în timp ce ortodocșii celebrează Învierea Domnului pe 24 aprilie.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI