De la supe, bruschete, omleta, hamburgeri pana la deserturi precum torturi sau briosele. Un fruct versatil si sanatos, spun nutritionistii, care ne recomanda sa il consumam de 3 ori pe saptamana.

Citeste si: Povestea de dragoste a deținutului din Găești care a pus toată Poliția pe urmele lui e FABULOASĂ! S-a aflat adevăratul motiv pentru care a plecat din închisoare

Iar acesta nu este singurul fel in care il putem prepara, avocado este unul dintre cele mai versatile ingrediente, spun bucatarii.

Gustul acestui fruct il putem compara cu cel al nucii, dovlecelului sau chiar al unui galbenus de ou. Putem gati cu el atat feluri principale cat si deserturi.

"Reteta noastra speciala de burger cu hallumi si avocado, supa crema cu lapte de coscos si germeni, aici avem o bruscehta cu branza rosii iar acolo un tort raw vegan fara zahar preparat cu banane si avocado, iar blatul e facut din nuci, seminte si curmale", spune o patrona de local.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Este un ingredient savuros in orice preparat, asta doar daca stii cum sa il alegi.

Avocado este un aliment tot mai popular printre romani. Datele Institutului national de statistica arata ca in 2018 am importat cu aproape 40% mai mult avocado fata de anul precedent.

Citeste si: O bloggeriță plânge după ce i-a fost șters contul de Instagram: "Nu vreau să am un job normal"

Un trend sanatos importat din afara. Avocadul este sanatate curata, spun nutritonistii.

Iar consumul regulat are doar beneficii asupra noastra.

"Este un fruct miracol petnru ca e incarcat intr o serie de nutrienti. E un furnizor de grasimi sanatoase, pers care le comsnuma isi pot normaliza ina cest fel colesterolul, grupul de vitmaine b, b2, b6, nb12. Sunt vitamine pe care nu le gaism mai ales in post. Nu se consuma in cantitate amre, adica nu mai multe de 150 de grame pe zi tocmai pt ca e bogat in grasimi", spun nutritionistii.

Citeste si: Declinul demografic s-a amortizat! A scăzut mortalitatea! Câte persoane au murit, în România, de la începutul anului

Gustos, sanatos, si deloc ieftin. Un avocado copt, gata de mancat, costa in supermarket aproximativ 7 lei. Nutritionistii ne recomanda sa mancam avocado de cel mult 3 ori pe saptamana.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si