Close sidebar
Close sidebar

Babele de martie. Ce semnifică fiecare zi de la începutul lunii martie?

Babele de martie. Vine perioada în care românii își aleg babele. Fie că o aleg în funcție de ziua de naștere, fie că e la libera alegere, aceștia trebuie să știe că așa cum e vremea în zilele respective, așa se anunță tot anul.

Laura Macovei,

Babele de martie. Ce semnifică fiecare zi de la începutul lunii martie?

[Sursa foto: colaj]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Babele de martie. Babele de martie sunt în perioada 1-9 martie, iar românii își aleg de obicei o zi sau două. 

Ce semnificație au Babele

Babele sunt personaje mitologice populare. Legenda are legătură cu  Baba Dochia,  care  era îmbrăcată cu nouă cojoace de blană, pe care le-a lepădat pe rând, dar în momentul în care a aruncat și ultimul cojoc, s-a pornit un ger năprasnic, care a înghețat-o.

Dumnezeu a transformat-o apoi în stâncă, împreună cu oile sale.

Babele de martie. Ce semnifică fiecare zi de la începutul lunii martie?

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Astfel, Baba Dochia începe în luna martie să-și dea jos câte un cojoc din cele nouă. Cu fiecare cojoc dat jos, afară se face mai cald, iar iarna este înlocuită de primăvara.

Ce semnifică fiecare zi de la începutul lunii martie?

Babele de martie.

Ce semnifică fiecare zi de la începutul lunii martie?

[Sursa foto: PixaBay]

1 martie

Reprezintă o cifră a începutului. Este ziua care aduce mărțișorul și renașterea din natură. De asemenea, este considerat un număr al îngerilor, iar vibrația sa ne ajută să ne ascultăm și să înțelegem cât mai bine.

2 martie

Această zi aduce echilibrul, armonia, emoția, cuplul, având la pol opus ispita și dualitatea.

Este o zi în special dedicată principiului feminin, senzualității și armoniei dintr-un cuplu.

3 martie

Este un simbol al întregirii, al înțelepciunii și norocului. Vibrația sa îndrumă spre intuiție, către ce ne dorim cu adevărat. Astfel, prin 3 sunt exprimate înțelepciunea, conștiința superioară și evoluția noastră spirituală. 

Citește și: Mărțișor 2023. Mituri despre firul alb-roșu oferit în prima zi de primăvară. Tot ce trebuie să știi despre simbolul care vestește începutul primăverii

4 martie

Ziua aceasta simbolizează cadrul și stabilitatea pe care o avem sau o căutăm în viață, acea zonă de confort am putea spune. Această zi presupune să lucrăm organizat, cu pași mici, atenți la detalii și să avem încredere în propriile forțe.

5 martie

Aici vorbim de expansiunea din punct de vedere emoțional, creativ, dar și fizic. Cifra 5 reprezintă și energia acestui an (2+0+2+1) și este un expert în tot ce ține de aventură, versatilitate, independență, libertate și de ieșirea din zona de confort. 

6 martie

Simbolizează iubirea, bunătatea, dăruirea, echilibrul și dorința de uniune având alături oamenii dragi. 

7 martie

Din punct de vedere vibrațional, este foarte complex. Reprezintă „refacerea legăturii cu sinele superior”, armonie, oportunități și prosperitate.

8 martie

Babele de martie. Ce semnifică fiecare zi de la începutul lunii martie?

[Sursa foto: PixaBay]

Cunoscut și ca Ziua Femeii, este asociat cu transformarea asemeni Păsării Pheonix, legătura cu trecutul, prezentul și viitorul, concentrate în momentul de față.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Citește și: Babele de Martie- Semnificația și simbolismul acestui obicei popular românesc

9 martie

Reprezintă originalitate, altruism și aspirație spre ideal. În numerologie, el ne îndeamnă să fim conștienți de „super puterile” noastre, să deschidem cartea înțelepciunii și să acționăm cu înțelegere și față de nevoile comunității. Egoismul nu este la el acasă aici.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI