Close sidebar
Close sidebar

Baiţ sau marinadă pentru carnea de porc. O reţetă excepţională de friptură pentru ziua de Crăciun

Baiţ sau marinadă pentru carnea de porc. V-am pregătit o rețetă de marinadă pentru carnea de porc. Iată cum trebuie să marinezi carnea de porc pentru o friptură delicioasă de Crăciun!

Alina Raducu,

Baiţ sau marinadă pentru carnea de porc. O reţetă excepţională de friptură pentru ziua de Crăciun

[Sursa foto: PixaBay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Baiţ sau marinadă pentru carnea de porc. Baiţul sau marinada pentru carnea de porc se prepară de obicei, din timp și se păstrează la frigider până la 5 zile, într-un recipient etanș.

Află cum trebuie să prepari marinada pentru o friptură de porc delicioasă, pe care să o servești la masa de Crăciun!

Marinadă italiană, cu vin roșu și ierburi

Ingredinete:

¼ ceașcă de oțet de vin roșu

3 linguri de ulei de avocado

½ linguriță de praf de usturoi

½ linguriță de praf de ceapă

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Kim Jong Un iubește moda și luxul și cedează tentațiilor Occidentale. Ceasul lui costă cât salariul unui nord-coreean pe 10 ani- antena3.ro

două lingurițe de condimente italiene uscate o lingură de muștar 

¼ – ½ linguriță de sare

⅛ – ¼ linguriță de piper negru

1,5 kg cotlete de porc dezosate sau pulpă de porc dezosată

Baiţ sau marinadă pentru carnea de porc. O reţetă excepţională de friptură pentru ziua de Crăciun

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Mâncare tradiţională de Crăciun: Meniu complet pentru 2021

Mod de preparare:

Începe prin a pune toate ingredientele menționate mai sus într-un bol și amestecă bine pentru a le combina.

După care, se toarnă marinada peste cotlete și se masează marinada în carne. Se dă la frigider între 30 de minute și 24 de ore înainte de utilizare.

Atsfel, pentru a o putea păstra pe o perioadă mai lungă, pune carnea marinată în congelator. Pentru a o dezgheța, pune carnea în frigider peste noapte sau scufundă recipientul sigilat într-un bol cu apă rece. Este bine să schimbi apa la fiecare 30 de minute până când carnea este decongelată.

Citeste si: Sarmale de Crăciun. 4 rețete savuroase pentru masa de Sărbători

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI