In articol:
Baiţ sau marinadă pentru carnea de porc. Baiţul sau marinada pentru carnea de porc se prepară de obicei, din timp și se păstrează la frigider până la 5 zile, într-un recipient etanș.
Află cum trebuie să prepari marinada pentru o friptură de porc delicioasă, pe care să o servești la masa de Crăciun!
Marinadă italiană, cu vin roșu și ierburi
Ingredinete:
¼ ceașcă de oțet de vin roșu
3 linguri de ulei de avocado
½ linguriță de praf de usturoi
½ linguriță de praf de ceapă
două lingurițe de condimente italiene uscate o lingură de muștar
¼ – ½ linguriță de sare
⅛ – ¼ linguriță de piper negru
1,5 kg cotlete de porc dezosate sau pulpă de porc dezosată
Citeste si: Mâncare tradiţională de Crăciun: Meniu complet pentru 2021
Mod de preparare:
Începe prin a pune toate ingredientele menționate mai sus într-un bol și amestecă bine pentru a le combina.
Atsfel, pentru a o putea păstra pe o perioadă mai lungă, pune carnea marinată în congelator. Pentru a o dezgheța, pune carnea în frigider peste noapte sau scufundă recipientul sigilat într-un bol cu apă rece. Este bine să schimbi apa la fiecare 30 de minute până când carnea este decongelată.
Citeste si: Sarmale de Crăciun. 4 rețete savuroase pentru masa de Sărbători