Sabin Balasa, cel mai bine cotat pictor roman contemporan, a murit pe 1 aprilie 2008, la 76 de ani, decesul declansand o apriga lupta pentru averea sa, data intre Tudor si Matei, fiii sai din prima casnicie, si Melania Iordachescu, ultima sotie a artistului plastic.

Tudor (stanga) si Matei, copiii lui Sabin Balasa
Tudor (stanga) si Matei, copiii lui Sabin Balasa De atunci, s-au deschis mai multe procese, unele caraghioase, prin care Melania pretindea pensie de 1.100
de lei pentru intretinerea celor doi caini pe care ii avea in casa! Apoi s-au judecat pe drepturile de autor, insa marea miza este averea lasata de acesta. In prima instanta, s-au impartit casa din centrul Bucurestiului, cele doua terenuri din Ilfov, o masina si mai multe obiecte casnice.
Astfel, unul din terenuri, un autoturism, un televizor si un cuptor cu microunde i-au fost atribuite Melaniei Iordachescu, in timp ce fiii pictorului au primit al doilea teren si casa, insa numai cu obligatia de a-i plati mamei vitrege 30.000 de euro drept cota ei de contributie la adunarea averii. Tudor si Matei au primit si tablourile pictate de tatal lor, peste 200, evaluate de specialisti la aproximativ 5 milioane de euro, dar ultima sotie a lui Balasa nu a fost de acord cu aceasta masura!
Melania a facut apel in aceasta toamna la decizia procurorilor de la Tribunalul Bucuresti si, dupa mai multe amanari, urmatorul termen a fost stabilit pentru 9 ianuarie 2017.
Daca procesul se va prelungi, in primavara lui 2017 se vor implini 9 ani de cand fiii lui Sabin Balasa se judeca pentru avere cu mama lor vitrega!

 

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: „Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea- wowbiz.ro

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si