Close sidebar
Close sidebar

Beneficiile și contraindicațiile urzicilor. Cine nu trebuie să le consume?

Beneficiile și contraindicațiile urzicilor. Urzicile au un gust aparte, fiind perfecte pentru preparate culinare. De asemenea, sunt valorificate pentru combinația de vitamine și minerale. Au un rol benefic în tratarea anumitor afecțiuni, precum boli de inimă, diabet, anemie.

Alexandra Bercea,

Beneficiile și contraindicațiile urzicilor. Cine nu trebuie să le consume?


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Beneficiile și contraindicațiile urzicilor. Urzicile se găsesc aproape peste tot. Începutul primăverii este sezonul lor. Iată ce beneficii au urzicile, dar și ce contraindicații există.

Aspecte generale ale urzicilor

Aspectul frunzelor este aspru, care emană acid formic atunci când intră în contact cu pielea, provocând la suprafață o urticarie.

 

Beneficiile și contraindicațiile urzicilor. Cine nu trebuie să le consume?

Este indicat să folosiți mănuși atunci când le culegeți. Doar frunzele se folosesc de la urzici, și este indicat să fie consumate primăvara.

Citește și: Leurda, aur pentru organism. Ce conține și cum se consumă

Acestea au foarte multe minerale și vitamine. De asemenea, conțin vitamina A, C, K, B2, Fier, Magneziu, Calciu, Siliciu, Clorofilă.

Proprietăți generale diverse

Antibacterian;

Antifungic;

Astringent;

Antiinflamator;

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Diuretic;

Depurativ;

Emolient

Ce beneficii au urzicile?

Beneficiile și contraindicațiile urzicilor. Cine nu trebuie să le consume?

Urzicile au un conținut mare de vitamine, minerale, în special fier.

Au un efect foarte bun asupra anemiei. Este foarte indicat să consumați ceai de urzici. Acesta are proprietăți antianemice, reminalizante, hemostatice, echilibrează sistemul imunitar.

De asemenea, oboseala cronică poate fi vindecată cu ajutorul urzicilor. Infuziile de urzici sunt recomandate atunci când avem perioade stresante, aglomerate. În acele momente, organismul nostru este privat de fier, iar urzicile restabilesc echilibrul acestui mineral.

Citește și: Ce se întâmplă în organismul tău dacă mănânci usturoi verde

Urzicile sunt foarte benefice pentru a stopa căderea părului. Se prepară șampoane speciale, care conțin compuși care previn căderea părului. Un ceai de urzici poate fi folosit pentru a clăti părul.

Mai mult de atât, urzicile sunt benefice pentru glicemie. Previn scăderea glicemiei și a diabetului. În acest caz, se poate consuma suc de urzici!

Contraindicații urzici

Beneficiile și contraindicațiile urzicilor. Cine nu trebuie să le consume?

În cazul în care se consumă o cantitate mare de urzici, acestea pot duce la mărirea coagulabilității sângelui. Mai mult de atât, cei care se știu cu probleme hipertensive, ateroscleroză, polipi, adenom testicular, este indicat să nu consume urzici. Vârstnicii pot avea probleme cu tromboflebita.

Consumul de urzici poate cauza un dezechilibru electrolitic, din cauza acțiunii sale diuretice. Cei care consumă des urzici, trebuie să introducă des suficient potasiu.

Urzica determină contracțiile uterului, așadar femeile însărcinate trebuie să se ferească de consumul de urzică.

Citește și: Trei rețete de primăvară cu spanac. Toate gospodinele trebuie să încerce aceste rețete

 

 

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI