Sălbăticiunile au fost ademenite într-o cuşcă metalică unsă cu ulei de peşte şi miere

Autoritățile din Brașov au stat la pândă mai bine de două săptămâni. Au montat două cuști în zonele frecventate de sălbăticiuni și le-au momit acolo cu miere și ulei de pește. Seara trecută, familia de urși a fost capturată, iar apoi a început misiunea de relocare.

„Vorbim despre un exemplar despre care se spunea că ar fi cantonat în zona cartierului Șchei, între case, și era esențial să îl extragem din această zonă.

Următoarele vor fi cele care revin în mod repetat, în primul rând ursoaicele cu pui.”, a declarat Allen Coliban, primarul Brașovului.

Citeste si: Un bărbat a fost atacat de urs în județul Sibiu. În urma atacului, victima a fost transportată la spital

Urșii, prieteni cu orașul

În urmă cu două săptămâni, ursoaica și puii ei au fost surprinși pe o stradă circulata din Brașov, în timp ce cotrobăiau prin containere, după mâncare. O femeie a fost atunci încolțită de ursoaică.

Nu era prima oară când sălbăticiunile coborau din pădure și ajungeau în zonele civilizate. Atunci a devenit operațională și echipa de intervenție desemnată la nivel local, iar primele exemplare care au creat probleme au fost relocate. Chiar și așa, părerile oamenilor sunt împărțite când vine vorba despre conflictul dintre oameni şi sălbăticiuni.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Citeste si: Cinci urși din Argeș, Mureș și Suceava vor fi împușcați. Anunțul a fost făcut de Ministrul Mediului

Nu de aceeași soartă au avut parte doi urși care au coborât în localitățile Corbi, din Argeș și Comarnic, din județul Prahova. Acolo echipele de intervenție au decis pe loc să împuște animalele fără să încerce celelalte variante impuse în ordonanța dată de Ministerul Mediului.

Citeste si: Bărbat desfigurat de urs, în județul Covasna. Medicii l-au operat de 80 de ori: "Ursul era ascuns și a atacat..."

Prima oară sălbăticiunile trebuie alungate, apoi tranchilizate și relocate, iar ultima variantă este uciderea.

VIDEO- Momentul în care ursoaica în vârstă de opt ani și cei trei pui ai ei ies din cușca de metal și aleargă spre pădure 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si