Guvernul adoptă în şedinţa de joi, 25 aprilie, hotărârea care permite plata pensiilor înaintea sărbătorilor de Paşti.

Citește și: Pensia vine cu iepurașul de Paște. Ce greșeală trebuie să evite pensionarii ca să primească banii la timp

Anunțul a fost făcut de prim-ministrul Marcel Ciolacu, de la Timișoara, subliniind că demersul reprezintă "un gest firesc de respect" faţă de seniorii României.

Ședința Executivului are loc la sediul Prefecturii Timiş. 

Când intră pensiile pe card în luna mai 2024. Anunț de la Guvern

Când intră pensiile pe card în luna mai 2024. Anunț de la Guvern

[Sursa foto: Captură YouTube]

Premierul Marcel Ciolacu: "Asta ne permite plata pensiilor înaintea sărbătorilor de Paşti"

"Adoptăm azi hotărârea de Guvern care ne permite plata pensiilor înaintea sărbătorilor de Paşti. Este un gest firesc de respect faţă de seniorii României. Ştiu că va fi foarte multă muncă în ministere, case de pensii, Poştă, bănci, dar cred că toţi cei implicaţi, care au un părinte, o bunică sau un unchi, îşi dau seama cât de mult contează acest gest, mai ales înaintea celei mai mari sărbători creştineşti", a declarat Marcel Ciolacu, în şedinţa de Guvern.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Când intră pensiile pe card în luna mai 2024

Actul normativ adoptat joi, 25 aprilie, prevede virarea sumei de 1.961.165.000 lei, din bugetul asigurărilor sociale de stat și a sumei de 339.359.000 lei din bugetul de stat, către Compania Națională Poșta Română, pentru plata în avans, în numerar, a pensiilor și a altor drepturi prevăzute de legi speciale, aferente lunii mai 2024, prin mandat poștal.

De asemenea se va vira suma de 6.346.977.000 lei, din bugetul asigurărilor sociale de stat și a sumei de 683.898.000 lei din bugetul de stat, către băncile comerciale pentru plata în avans a drepturilor prevăzute la art.1 aferente lunii mai 2024, pentru pensionarii care încasează pensiile (obișnuite sau speciale) în cont curent sau în cont de card.

Cu alte cuvinte, și pensiile pe card vor intra înainte Paște, cu toate că ziua standard pentru livrarea banilor era data de 12 a fiecărei luni.

Premierul a mulțumit și ministrului Muncii în ședința de Guvern: "Simona, mulțumesc mult pentru cât de repede v-ați mișcat cu pensiile până în sărbători. Repet, cred că munca după această ședință va începe".   

Pensiile vor intra înainte Paște

Pensiile vor intra înainte Paște

[Sursa foto: Pexels.com]

Ce a transmis ministrul Muncii

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, anunță faptul că pensiile vor fi plătite înaintea sărbătorilor pascale.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

În acest sens, Casa Națională de Pensii urmează să vireze, până pe 30 aprilie, fondurile către Poșta Română și către băncile comerciale.

De asemenea, Guvernul a cerut Poștei Române ca poștașii să nu aibă liber pe 2 și 3 mai, pentru a vira pensiile, iar cu băncile comerciale vor fi schimbate convențiile de virare a pensiilor.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si