Close sidebar
Close sidebar

Când se dă drumul la căldură în 2021? Anunţ important

Când se dă drumul la căldură în 2021? În București, au început probele de furnizare a agentului termic, astfel nu mai pot fi depuse cererile de debranșare de la sistemul centralizat de încălzire.

Alina Raducu,

Când se dă drumul la căldură în 2021?

[Sursa foto: PixaBay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Când se dă drumul la căldură în 2021? Chiar dacă anul trecut, unii bucureșteni au avut de suferit din cauza avariilor la apa caldă, Termoenergetica, principalul furnizor de apă caldă și încălzire în sistem centralizat, nu recomandă nici debranşarea, nici sursele alternative de încălzire. Argumentul e că, deşi căldura primită e cu ţârâita, măcar este ieftină. 

Când se va da drumul la căldură în București?

Astfel, pentru a-i putea convinge pe bucureșteni să nu renunțe la sistemul centralizat de încălzire, reprezentanții Termoenergetica au realizat o analiză în care ne arată câți bani ajungem să dăm la final de lună pe căldură în funcție de ce sistem de încălzire alegem.

Potrivit prevederilor legale, sezonul de încălzire pentru consumatorii de tip urban va începe în funcţie de condiţiile meteo, când acestea se vor încadra în limitele prevăzute de art.

117 din HG nr. 425/20.07.1994, modificat prin HG nr. 337/16.05.2018. Astfel, agentul termic pentru încălzire se va furniza după trei zile consecutive când temperatura medie zilnică între orele 20,00 şi 06,00 va fi de +10 grade Celsius sau mai mici.

Citeste si: Căldura ne arde la buzunare

Când se dă drumul la căldură în 2021?

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Gemenii dați dispăruți în Târgu Jiu au fost găsiți în Arad. Își închiriaseră o garsonieră și urmăreau știri despre ei- antena3.ro

Citeste si: Amenzi uriașe pentru românii care refuză să-și monteze repartitoare

Totodată, calculele arată că la un consum anual de 6,12 gigacalorii, bucureștenii care stau într-un apartament cu 2 camere și sunt racordați la sistemul centralizat de încălzire plătesc la finalul lunii mai puțin de 170 de lei. Asta în timp ce facturile celor care au centrală de apartament depășesc 360 de lei pe lună - numai pentru furnizarea căldurii.

De banii aceștia căldura din apartamente este de 20 de grade Celsius.

Astfel de simulări de calcule s-au făcut și pentru apartamentele de 3 și 4 camere.

Termoenergetica scoate în evidență și faptul că sistemul central de termoficare este unul mai puțin agresiv cu mediul înconjurător.

În analiza menționată mai sus, se mai precizează și faptul că durata de viață a acestui sistem este de 30 de ani, asta în timp ce bucureștenii care au centrală de apartament trebuie să o schimbe după 10 ani.

Citeste si: Termoenergetica începe de astăzi încărcarea cu apă a instalaţiilor, în Capitală

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI