Close sidebar
Close sidebar

Când se distribuie deciziile de recalculare a pensiei. Ministrul Muncii: Această categorie de pensionari nu va primi majorări din septembrie

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a făcut precizări cu privire la data la care se estimează că deciziile cu pensiile recalculate vor ajunge la cei peste 4,5 milioane de pensionari din România.

Sorin Negru,

Deciziile cu pensiile recalculate ajung la pensionari din luna mai

[Sursa foto: Pexels.com]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Deciziile de recalculare vor ajunge la pensionari începând cu finalul lunii mai 2024, dar mai ales pe perioada lunilor de vară, a declarat vineri Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu.

Oficialul guvernamental a precizat și care sunt categoriile de români care nu vor primi majorări din septembrie.

Citește și: Concediul pentru creșterea copilului ar putea fi scurtat? Ministrul Muncii: "Opțiunea să fie a mamei, dacă rămâne cu copilul până la vârsta de doi ani sau dacă se întoarce mai devreme"

De când sosesc deciziile de recalculare a pensiei 

Peste 3 milioane de pensionari vor beneficia de majorări ale pensiei începând cu 1 septembrie 2024, promit guvernanții români.

Deciziile cu pensiile recalculate vor fi distribuie de la finalul lunii mai 2024, arată ministrul Muncii.

Citeste si: Salarii mai mari de la 1 ianuarie 2025. Cu cât vor crește veniturile angajaților și cine va beneficia de bani mai mulți- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Fructul care pune în funcțiune activitatea creierului și curăță celula nervoasă. Medicul Vlad Ciurea: „Este formidabil”- antena3.ro

"Estimările noastre cu privire la calendar sunt că acestea vor începe efectiv să ajungă la pensionari începând cu finalul lunii mai, cu precădere preponderent în lunile iunie-august, astfel încât va fi înainte de luna septembrie, când românii își vor primi pensiile recalculate și când peste 3 milioane de români vor beneficia de pensii mai mari", a declarat Simona Bucura-Oprescu la Antena 3.

Potrivit ministrului, din septembrie încolo, pensionari mai pot duce documente suplimentare pentru perioada de acord global, al 13-lea salariu, sporuri nepermanente, astfel încât niciunul dintre beneficiari, dacă are documente suplimentare pentru perioada de dinainte de 2001, să nu-și piardă niciun drept. 

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, anunț pentru pesnionari

[Sursa foto: Facebook/ Simona Bucura Oprescu]

Veste proastă pentru pensionarii care nu au stagii lungi de cotizare

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a arătat și care sunt categoriile de români care nu vor primi majorări din septembrie.

Citește și: Când intră pensiile în luna aprilie. Ministrul Muncii vine cu precizări după anunțul privind greva poștașilor

"Pensionarii care nu au stagii lungi de cotizare, care nu au contribuit o perioadă mai lungă, care sunt pensionați după o perioadă mai scurtă de contribuție este clar că nu vor avea aceleași recompense ca cei care au muncit mai mult", a declarat Simona Bucura Oprescu.

Veste proastă pentru pensionarii care nu au stagii lungi de cotizare

[Sursa foto: Pexels]

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI