Close sidebar
Close sidebar

Când trebuie montate anvelopele de vară? Ce spune legea?

Când trebuie montate anvelopele de vară? Temperaturile au crescut, așadar șoferii trebuie să se gândească la schimbarea anvelopelor de iarnă cu cele de vară. Iată când trebuie montate, de fapt, anvelopele de vară!

Alexandra Bercea,

Când trebuie montate anvelopele de vară? Ce spune legea?

[Sursa foto: fotojet]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Când trebuie montate anvelopele de vară? Legal, șoferii trebuie să aibă montate anvelopele de iarnă atunci când suprafața drumului este acoperită cu gheață sau zăpadă. Iată care este perioada în care trebuie montate cele de vară, potrivit legii!

Când se pun, de fapt, cauciucurile de vară? 

Când trebuie montate anvelopele de vară? Ce spune legea?

Cei mai mulți conducători auto vor să pună cauciucurile de vară după ce temperaturile cresc, iar zăpada dispare. În ciuda acestui lucru, de cele mai multe ori, vremea este una schimbătoare. Acest lucru îi poate afecta pe șoferii care pun anvelopele de vară mult mai repede.

Aceștia riscă să întâmpine dificultăți în momentul în care temperaturile scad și apar precipitații sub formă de lapoviță.

Șoferii trebuie să cunoască detalii cu privire la perioada în care trebuie să pună cauciucuri de vară. Primul lucru pe care trebuie să îl aibă în vedere este starea vremii. Atunci când temperaturile cresc și se mențin la valori ridicate o perioadă mai lungă de timp, șoferii pot pune anvelopele de vară.

Temperatura medie de peste 7 grade Celsius este cea potrivită pentru a schimba cauciurile de iarnă cu cele de vară. După această temperatură, cauciucurile de iarnă se pot uza în momentul în care intră în contact cu suprafața carosabilă.

Luna aprilie este cea mai potrivită lună pentru a schimba cauciurile de iarnă cu cele de vară. În luna martie, vremea poate fi rece și încă pot fi ninsori.

În luna aprilie, temperaturile sunt mai ridicate, așadar se poate renunța la cele de iarnă.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Fructul care pune în funcțiune activitatea creierului și curăță celula nervoasă. Medicul Vlad Ciurea: „Este formidabil”- antena3.ro

Șoferii sunt obligați să aibă montate pe mașini anvelope de iarnă în momentul în care partea carosabilă este acoperită cu gheață sau zăpadă. În ceea ce privește montarea anvelopelor de vară, nu există o dată limită sau o prevedere legală. Decizia de a le monta aparține fiecărui șofer.

Citește și: De ce să alegi anvelopele all season? TOP 4 motive care te vor convinge

De asemenea, un alt criteriu de care trebuie să țină cont șoferii este zona țării în care locuiesc. Șoferii cu domiciliul în zona montană își pot monta anvelope de vară mai târziu. Temperaturile se pot menține mai scăzute mult timp în aceste regiuni. O recomandare este aceea de a monta cauciucuri în a doua jumătate a lunii aprilie.

Ce se întâmplă dacă circuli cu anvelope de iarnă, vara?

Când trebuie montate anvelopele de vară? Ce spune legea?

Unii conducători auto se grăbesc să pună cauciucuri de vară, alții consideră că nu este necesar să mai facă această schimbare în timpul verii. Acest lucru poate duce la uzarea anvelopelor de iarnă, adică ele nu mai pot fi folosite în următorul sezon rece.

Mai mult de atât, există și alte riscuri. Distanța de frânare poate crește atunci când cauciucurile de iarnă se folosesc vara. Acest lucru poate favoriza apariția accidentelor.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: „Dacă ai sub 5.000 de euro pe lună, ești sărac!” Cristina Șișcanu, pusă la zid de internauți după declarațiile controversate despre pragul sărăciei în România- radioimpuls.ro

Citeste si: Fructul care pune în funcțiune activitatea creierului și curăță celula nervoasă. Medicul Vlad Ciurea: „Este formidabil”- antena3.ro

De asemenea, dacă se folosesc anvelope de iarnă pe timpul verii, ele pot produce un zgomot, fapt care devine deranjant atât pentru șoferi, cât și pentru pasageri. Un alt lucru de menționat este acela al consumului. Atunci când se folosesc anvelope de iarnă, pe timpul verii, consumul de carburant va fi mai mare.

Citește și: Cum să alegi cele mai bune anvelope second-hand pentru mașina ta

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI