In articol:
Murături. Toamna este perioada din an în care gospodinele pregătesc murăturile pentru iarnă. Iată câteva trucuri pentru a se menține tari multe luni la rând.
Există mai multe modalităţi de a conserva legumele pentru iarnă. Cea mai răspândită şi utilizată metodă este murarea lor.
Citeste si: Al doilea val de coronavirus? Ce țări din Europa sunt lovite brusc de "taifunul" Covid-19
Legumele nu trebuie înghesuite, fiindcă au nevoie să respire. În plus, alege cu grijă condimentele: usturoiul, hreanul, boabele de muştar, foile de dafin, mărarul (seminţe, tulpini şi flori), frunzele de ţelină.
Iată de ce trebuie să ții cont dacă vrei să obții murăturile perfecte, ferme și crocante:
2. Adaugă condimente. Condimentele nu au doar rolul da savoare murăturilor. Acestea împiedică bacteriile rele să se înmulțească și să strice murăturile. Este obligatoriu să adaugi hrean, usturoi, semințe de muștar și mărar uscat.
Citeste si: Fasole băutută de post. Secretul pentru a ieși delicioasă. Merge de minune cu murături
Murături. 3. Atenție la borcan! Borcanul în care pui murăturile trebuie să fie curat și dezinfectat, iar capacul trebuie să se închidă etanș. Altfel, riști ca murăturile tale să iasă moi sau chiar să se strice.
Rețeta ideală de murături asortate puse la borcan, pe iarnă
Murături. Ingrediente:
gogonele
țelină
morcovi
conopidă
ardei coarnă
varză roșie
ardei iuți
hrean
usturoi
frunze de țelină
sare
oțet
Citeste si: Am aflat câți bani fac vedetele din România pe Instagram. O postare ajunge să coste și 2000 de euro
Murături. Mod de preparare:
Se spală legumele. Morcovii se taie rondele, țelina felii și conopida se desface în buchețele.
Se așează toate legumele în borcane, intercalând și bucăți de varză roșie, grăunți de usturoi, hrean, ardei iuți și coarnă, frunze de țelină.
Murături. Se face o saramură: la 10l de apă, 500g sare și 250ml oțet. Se pune apă la fiert, se adaugă sarea și se fierbe 10 minute, apoi se ia de pe foc, se adaugă oțetul, se amestecă bine și se toarnă fierbinte în borcane, peste legume