Close sidebar
Close sidebar

Italienii cer o carantină specială pentru români. Ce este carantina activă?

Două asociații de agricultură din Italia doresc preluarea modelului Germaniei în privința muncitorilor sezonieri veniți din România.

Alex Dumitrescu,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Germania a introdus modelul pentru muncitorii veniți din diferite state europene, unde numărul noilor cazuri a crescut simțitor.

Ce este carantina activă?

Carantina activă este modelul în care muncitorii sezonieri veniți din România și Bulgaria ar putea să își desfășoare munca în cele 14 zile în care ar trebui să stea în izolare.

Cererea celor două asociații de agricultură a venit după anunțul ministrului italian al Sănătății, Roberto Seranza, privind impunerea carantinei pentru persoanele care vin din România și Bulgaria pe teritoriul italian.

Carantină pentru români și bulgari

Ministrul italian al Sănătății, Roberto Seranza, a anunțat săptămâna trecută că a semnat un ordin prin care toate persoanele venite din România și Bulgaria vor fi puse în carantină pentru o perioadă de 14 zile.

Decizia a venit în urma creșterilor alarmante a numărului de noi cazuri de îmbolnăvire de pe teritoriul celor două state.

„Tocmai am semnat un nou decret care dispune carantina pentru cetățenii care în cele 14 zile precedente au fost în România și BUlgaria”, a scris Speranza într-un mesaj pe Twitter, după semnarea ordinului.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

El a continuat: „Virusul nu este înfrânt și continuă să circule. Din acest motiv trebuie să fim în continuare precauți”.

Este prima măsură de acest tip, de la deschiderea frontierelor italiente pentru cetățenii străini, de la 3 iunie.

Italia a depășit faza critică a epidemiei, dar creșterile recente ale cifrelor au fost puse pe seama persoanelor venite din străinătate.

Măsura se va aplica începând cu 31 iulie.

Un nou record de cazuri în România

 În ultimele 24 de ore au fost raportate 1.356 de cazuri noi de COVID-19, din 23.346 de teste efectuate. Este un nou record al îmbolnăvirilor cu coronvirus în România, de la începutul pandemiei. De asemenea, crește și numărul pacienților internați la ATI și ajunge la 402.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Hatz Pizza, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.356  cazuri noi  de persoane infectate cu SARS–CoV-2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv, a anunțat Grupul de Comunicare Strategică.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 6.926. Dintre aceștia,  la ATI sunt internați  402 de pacienți. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat joi că „dacă se respectă regulile, vom avea o aplatizare în 2 săptămâni”, afirmând că în acest moment se continuă creșterea progresivă a noilor cazuri de infectare.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI