Victorie România! Rezultat final: Austria-România 2-3. Grație acestei victorii din Austria, România a urcat pe primul loc în grupa 1 din Liga B, având patru puncte după primele două meciuri. Norvegia a urcat pe locul doi după ce a învins Irlanda de Nord cu 5-1.

România a condus în Austria cu 3-1 până în minutul 81, când gazdele au redus din diferență.

În minutul 70. Maxim a insistat la o minge iar pressingul a dat roade: românul a marcat subtil cu un lob de mare efect.  

România conduce în deplasare Austria, cu 2-1, din minutul 51, când Dragoș Grigore a trimis mingea în poartă după o lovitură liberă executată de Maxim. Grigore marchează chiar de ziua sa de naștere.  

România a deschis scorul în minutul trei al partidei. Denis Alibec a marcat cu un șut plasat din marginea careului! Este al doilea gol al atacantului în tricoul naționalei. În minutul 17 Austria a egalat, printr-o execuție din fază fixă a lui Baumgartner.

Scorurile zilei în Liga Națiunilor:

Care este miza meciului Austria- România

Miza principală pentru România a meciurilor din Liga Națiunilor constă în calificarea la turneul final al Campionatului Mondial din 2022.

Locul doi obținut în spatele Serbiei în preliminariile pentru Euro ne permite să sperăm în continuare și la un loc printre cele 24 de participante la turneul final european, mutat în 2021 din cauza pandemiei de Covid-19.

România va juca pe 8 octombrie un baraj cu Islanda pentru calificarea la EURO.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Opozantul rus Aleksei Navalnîi a ieşit din coma indusă şi reacţionează la stimuli verbali

Plasată într-o grupă cu Austria, Norvegia și Irlanda de Nord, pentru naționala lui Mirel Rădoi, calculele sunt simple: câștigarea grupei, ceea ce înseamnă automat promovarea în Liga A.

Printr-o reorganizare după prima ediție, România a fost avansată în Liga B, a doua urnă valorică, după ce la prima apariție în Ligă Națiunilor tricolorii n-au reușit să promoveze pe teren.

Cum ne putem califica la Mondialul din 2022

Clasarea din Liga Națiunilor va influența și preliminariile Cupei Mondiale 2022. În acele calificări, cele 10 castigătoare de grupe vor merge la turneul final, în timp ce primele două cel mai bine clasate naționale în Liga Națiunilor (în afara celor calificate direct) se vor alătura selectionatelor de pe locul 2 într-un baraj de stabilire a ultimelor 3 locuri.

Cele mai bune două câștigatoare de grupă din Liga Națiunilor care nu s-au clasat pe unul din primele două locuri în grupă de calificare la Cupă Mondială vor primi o a două șansa.

În cazul în care câștigătoarea de grupă din Ligă Națiunilor este calificată direct la Cupa Mondială sau ocupă locul doi în grupă preliminară, echipa imediat clasată cu cel mai bun coeficient în ierarhia UEFA îi va lua locul. În total vor fi 13 echipe europene calificate la turneul final din Qatar, zece direct și alte trei în urma barajelor.

Citeste si: Ilie Dumitrescu a investit o avere în educația fiului său! Toto, care fost prins conducând sub influența drogurilor, a studiat actoria la Londra! EXCLUSIV

FRF: România nu a pierdut niciodată pe 7 septembrie

Tricolorii au disputat 8 partide pe data de 7 septembrie, de-a lungul timpului, fără să cunoască vreodată înfrângerea! Iar acest detaliu statistic devine și mai relevant dacă luăm în calcul faptul că în ultimii ani începutul de septembrie a făcut mereu parte din calendarul UEFA cu partide internaționale.

Iată rezultatele tricolorilor pe 7 septembrie:

1983                Cracovia          Polonia                        2-2                   amical
1994                București         Azerbaidjan                 3-0                   prel. EURO
2002                Sarajevo          Bosnia-Herțegovina      3-0                   prel. EURO
2010                Minsk              Belarus                        0-0                   prel. EURO
2012                Tallin               Estonia                        2-0                   prel. CM
2014                Atena              Grecia                         1-0                   prel. EURO
2015                București         Grecia                         0-0                   prel. EURO
2018                Ploiești            Muntenegru                 0-0                   Liga Națiunilor

Schimbări în echipa de start a lui Mirel Rădoi

Istoria confruntărilor directe cu Austria nu este de partea ”tricolorilor”. Ultima victorie reușită de România în fața adversarului de luni seară datează din urmă cu 34 ani, de pe 10 septembrie 1986, când prima noastră reprezentativă se impunea pe teren propriu, în preliminariile Campionatului European, cu un clar 4-0.

Citeste si: VIDEO Cum ar fi arătat viața Ozanei Barabancea dacă nu și-ar fi pierdut mama la 14 ani. „Aș fi avut un sprijin moral. Important e că nu m-am dat bătută.”- kfetele.ro

Citeste si: Emily Burghelea, din nou la Urgențe pe mâna medicilor! Soțul ei a filmat-o pe holurile spitalului: "Nu se poate opri din tușit, are febră mare"- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Antrenorul Naționalei, Mirel Rădoi e tentat să facă două schimbări importante față de meciul cu Irlanda de Nord, pentru a întări benzile cu doi jucători de viteză. Ianis Hagi și Maxim ar urma să iasă din primul „11”, urmând a fi înlocuiți de Florinel Coman și Ciprian Deac, potrivit Gsp.ro.

Citeste si: Anunțul ANM. Când se strică, de fapt, vremea, iar toamna își va intra în drepturi

"Vom avea câteva schimbări pentru a evita problemele. La fel cum bine știam că Irlanda de Nord marchează foarte multe goluri în ultimele 15 minute, așa Austria marchează goluri în începuturile de repriză și chiar și pe final. Putem fi în dificultate, dacă nu aducem jucători cu prospețime", a declarat Mirel Rădoi, selecționer România.

Echipele probabile ale meciului:

AUSTRIA (4-2-3-1): A. Schlager- Lainer, Posch, Dragovic, Ulmer- Ilsanker, X. Schlager- Onisiwo, Sabitzer, Baumgartner- Gregortisch
Rezerve: Stankovic, Hinteregger, Grbic, Grillitsch, Lienhart, Zulj, Wober, Trimmel, Monschein
Antrenor: Franco Foda

ROMÂNIA (4-4-1-1): Tătărușanu- Hanca, Chiricheș, Toșca, Bancu- Deac, Stanciu, Cicâldău, Fl. Coman- Alibec- Pușcaș 
Rezerve: Niță, Crețu, Nedelcearu, Nistor, Maxim, Hagi, Burcă, Iancu, Sg. Buș, Grigore
Antrenor: Mirel Rădoi


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si