"Din momentul in care am primit eu aceasta informatie am solicitat clarificarea rapida a aspectelor care au condus la aceasta situatie. Este un dosar penal, s-a sesizat Parchetul si, bineinteles, cei responsabili vor raspunde. Din punctul nostru de vedere este inacceptabil sa nu se puna in executare astfel de decizii.(...) Procurorul face toate verificarile si va dispune masurile necesare. Exista un dosar penal, masurile sunt dispuse de procuror", a afirmat Carmen Dan, citata de Agerpres.

Precizarile ministrului Carmen Dan au fost facute in contextul in care in presa au aparut informatii potrivit carora conducerea Politiei Capitalei a dispus declansarea unui control la Arestul central, dupa ce o femeie a fost tinuta in arest preventiv de vineri pana luni, desi instanta a dispus plasarea acesteia sub control judiciar.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Primele imagini din timpul cutremurului care a zguduit România. Ce a surprins o cameră din Buzău. VIDEO- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

"in urma dispozitiei unei instante fata de o persoana privata de libertate, a fost dispusa o alta masura, si anume, inlocuirea arestului preventiv cu masura controlului judiciar, dar care a fost pusa in aplicare cu intarziere.

in fapt, incheierea instantei prin care s-a dispus noua masura a fost tratata cu superficialitate de catre un politist ce se afla in exercitarea atributiilor de serviciu, indosariind acest document impreuna cu alte acte", a declarat Diana Sarca, purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, potrivit Mediafax.

Persoana respectiva a fost eliberata abia luni din arest, desi decizia instantei era pentru vineri.

"Din dispozitia conducerii DGPMB, politisti din cadrul Structurii de Control Intern au declansat verificari la Centrul de Retinere si Arestare Preventiva.

Va fi sesizata unitatea de parchet competenta teritorial si material, urmand a fi stabilita vinovatia si tragerea la raspundere penala. Politia Capitalei are toleranta zero fata de orice fel de abatere, urmand ca legea sa fie aplicata cu fermitate si in acest caz", a mai spus Diana Sarca.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si