Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Cât de ospitalieră este tehnologia

Coduri QR, tablete în loc de meniu și pagere care te atenționează când să ți ridici comanda. Sunt câteva metode prin care antreprenorii din domeniul ospitalității caută să rezolve problema angajaților greu de găsit.

Redactia Stirile Kanal D,

Cât de ospitalieră este tehnologia [Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Este semnalul dispariției meseriei de ospătar. Descoperim împreună răspunsul.

Meniurile digitalizate și comenzile anunțate prin SMS. Noua metodă de lucru a restaurantelor

Aplicația permite interacțiunea dintre clienți și bucătar fără mijlocire a chelnerilor.

„Se poate ocupa o singură persoană să gestioneze toată aplicația. Pentru cei care își comandă fizic avem varianta să le dăm un pager, care sună, care atenționează când este gata comanda. Cine își face comanda online primește un SMS când este gata de ridicare și poate să vină să o ridice”.

Radu e un antreprenor din Baia Mare care știe ce înseamnă chinul de a găsi angajați.

Tehnologia a pătruns și în acest restaurant din inima Timișoarei, încă de pe vremea pandemiei.

Meniul clasic devine istorie aici.

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Astronauții rămași blocați în spațiu până anul viitor vor vota plutind, de pe orbita Pământului, la alegerile prezidențiale americane- antena3.ro

Paula lucrează ca ospătar, dar nu se simte amenințată de tehnologie.

„Nu mă tem de treaba asta deoarece, cu siguranță, n-ar putea să-mi ia jobul. Cred că tehnologia este doar un ajutor pentru noi, dar cu siguranță nu poate lega relații cu oamenii”.

Tableta poate stoca mult mai multe informații decât un meniu obișnuit.

Antreprenorii văd cu ochi buni tehnologia despre care spun, însă, că are și limite.

În cazuri extreme, unele restaurante se laudă că au îmbrățișat tehnologia cu totul, pornind de la bucătărie trecând prin servire și ajungând chiar la livrări cu drona. Sunt, însă excepții, spun antreprenorii care cred că viitorul industriei ospitalității ține tot de oameni.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI