Close sidebar
Close sidebar

Cat de putine voturi "DA" sunt necesare pentru redefinirea familiei in Constitutie! Doar asa se poate valida!

Numarul de voturi necesar pentru modificarea Constitutiei la referendumul din 6-7 octombrie este neasteptat de mic.

C.I.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Legea referendumului, dupa ultimele modificari, prevede ca "referendumul este valabil daca la acesta participa cel putin 30% din numarul persoanelor inscrise in listele electorale permanente" si ca "rezultatul referendumului este validat daca optiunile valabil exprimate reprezinta cel putin 25% din cei inscrisi pe listele electorale permanente".

In cifre, asta inseamna ca la referendumul pentru redefinirea familiei din 6-7 octombrie trebuie sa se prezinte cel putin 5.675.249 de persoane cu drept de vot (pe baza celor mai recente cifre anuntate de Autoritatea Electorala Permanenta).

Citeste si: Helmut Duckadam, operat pe cord deschis la București! Care este starea lui de sănătate acum?- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Arheologii au găsit cocaină în creiere mumificate ale unor italieni: Drogul a ajuns în Europa cu 200 de ani mai devreme decât se credea- antena3.ro

Nu e insa suficienta simpla prezenta. Trebuie ca voturile valabile (indiferent ca sunt pentru sau contra) sa reprezinte 25% din numarul celor inscrisi in liste – adica e nevoie de 4.729.487 de voturi. Iar jumatate plus 1 din acestea trebuie sa fie DA – adica 2.364.744 de voturi.

Pe scurt: pentru ca referendumul sa fie validat trebuie sa vina la vot peste 5,67 milioane de romani, sa voteze (adica sa nu-si anuleze votul) 4,72 de milioane dintre acestia si sa voteze DA 2,36 de milioane.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI