Familia regală a Marii Britanii va respecta o perioadă de doliu care începe de vineri și se va încheia în a șaptea zi după ceremoniile funerare ale Reginei Elisabeta a II-a.

Cât va dura doliul în Regatul Unit al Marii Britanii după moartea Reginei Elisabeta a II-a

Marea Britanie a decretat 10 zile de doliu naţional după moartea Reginei Elisabeta a II-a.

Doliul naţional în Regatul Unit al Marii Britanii după moartea Reginei Elisabeta a II-a va dura până la înmormântare. Tronul britanic trece legal prinţului Charles. Acesta are 74 de ani.

Charles a fost numit deja rege, iar soţia sa, Camilla, regină consoartă.

Ceremonia oficială de proclamare a lui Charles ca rege al Marii Britanii va avea loc la Palatul St. James din Londra, imediat ce acest lucru va fi posibil.

Ce reguli au fost impuse în perioada de doliu

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Anumite evenimente au fost deja anulate. Acestea includ jocul de vineri din cel de-al treilea dintre Anglia și Africa de Sud la The Oval. Liga  engleză de fotbal a amânat două meciuri programate pe 9 septembrie, Burnley v Norwich în campionat și Tranmere v Stockport în Liga a doua. Turul european a confirmat, de asemenea, că nu va avea loc vineri. 

Deciziile cu privire la amânări ulterioare rămân încă în discuție. Amânările

vor rămâne la latitudinea organizatorilor de evenimente sportive să decidă cum să procedeze, fără amânări obligatorii.

Trenurile sunt anulate

Grevele feroviare planificate pentru 15 -17 septembrie au fost anulate. Documentele oficiale obținute de Politico în 2021 avertizează asupra presiunilor suplimentare în cazul în care capitala ar extrasolicitată din punct de vedere al serviciior medicale, alimentare, de securitate și traficului.

Magazinele se vor închide

Ziua înmormântării va fi o zi de doliu național și va fi o sărbătoare bancară națională în acea zi. Slujba va avea loc la Westminster Abbey, iar la prânz va avea loc o reculegere de două minute în Marea Britanie, unde milioane de oameni se vor opri pentru a-și marca respectul.

Citeste si: Anglia în doliu. Cum își plâng britanicii preaiubita regină. 96 de salve de tun, în memoria Reginei Elisabeta a II-a

În prezent, se vor închide sau vor funcționa cu program redus. Selfridges și-a închis deja porțile pe data de  9 septembrie pentru a marca respectul față de Majestatea Sa. Bursa de Valori din Londra va fi închisă pentru ziua înmormântării Reginei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si