Conform datelor DSP Buzău, este vorba despre:

  • Centrul de Integrare cu Terapie Ocupaţională (CITO) Râmnicu Sărat, unde există 42 de persoane confirmate pozitiv
  • Şcoala gimnazială nr. 11 Buzău, cu 5 persoane confirmate pozitiv
  • Colegiul Naţional "B.P Hasdeu", cu 3 persoane confirmate pozitiv
  • Liceul cu Program Sportiv, unde sunt 3 persoane confirmate pozitiv,
  • Şcoala gimnazială "Căpitan Aviator Mircea T.
    Bădulescu", cu 4 persoane confirmate pozitiv
  • Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău- Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă, unde sunt 3 persoane confirmate pozitiv

Măsuri luate de autorităţi pentru a preveni răspândirea virusulu

În cazul unităţilor de învăţământ DSP a dispus măsuri de identificare a contacţilor direcţi ai cazurilor confirmate cu COVID-19, testarea contacţilor simptomatici, aplicarea procedurilor de dezinfecţie şi închiderea cursurilor "faţă în faţă".

În ceea ce priveşte focarul de la CITO, centru aflat în subordinea D.G.A.S.P.C. Buzău, DSP a dispus evaluarea cazurilor confirmate de către medicii specialişti şi izolarea la nivelul centrului sau spitalului în funcţie de complexitatea şi gravitatea cazurilor. Totodată, s-a recomandat asigurarea unor circuite epidemiologice separate la nivelul centrului, care să permită carantinarea contacţilor şi izolarea pacienţilor.

Focare coronavirus Buzău
Focare coronavirus Buzău

Bilanț coronavirus, 14 octombrie. România depășește pragul de 4.000 de cazuri în 24 de ore

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 4.016 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV- 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. 

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 894 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. 

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 9.439. Dintre acestea, 686 de pacienți sunt internați la ATI.  

În intervalul 13.10.2020 (10:00) – 14.10.2020 (10:00) au fost raportate 66 de decese (38 bărbați și 28 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Botoșani, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Olt, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Timiș, Vaslui, Vrancea, Ilfov și Municipiul București.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si