"Incriminarea sau dezincriminarea unor fapte este atributul exclusiv al legiuitorului. Uitati-va in Constitutie, cine stabileste legea", a declarat Zegrean, informeaza Mediafax.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

Judecatorii CCR vor discuta in sedinta de marti pe tema dezincrimarii abuzului in serviciu, o decizie de neconstitutionalitate urmand a avea consecinte directe asupra a peste 800 de dosare aflate in lucru, potrivit DNA.

Articolul controversat din Codul Penal prevede ca ''fapta functionarului public care, in exercitarea atributiilor de serviciu, nu indeplineste un act sau il indeplineste in mod defectuos si prin aceasta cauzeaza o paguba ori o vatamare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice se pedepseste cu inchisoarea de la 2 la 7 ani si interzicerea exercitarii dreptului de a ocupa o functie publica''.

Decizia CRR ar putea scapa politicienii de problemele cu legea. Procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a declarat ca in conditiile in care Curtea Constitutionala a Romaniei va decide dezincriminarea abuzului in serviciu, functionarii isi vor indeplini atributiile dupa ureche si nu dupa lege, precizand ca cetatenii sunt cei care trebuie sa isi faca griji.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si