Close sidebar
Close sidebar

Ce este litchi, cel mai bizar fruct din supermarketurile din Romania - Stiai la ce foloseste?

In ultima perioada, in marile supermarketuri din Romania a aparut un fruct mai putin obisnuit ce isi are originile in China si care ii frapeaza pe romani.

C.I.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Litchi este noua gaselnita in materie de fructe a comerciantilor. Este vorba de "pruna chinezeasca", un fruct cu o dimensiune de 2-4 centimetri ce are o coaja asprea, are culoarea roz sau rosie si se desprinde extrem de usor atunci cand fructul este copt.

Acest fruct are gust de capsune si trandafir, iar in momentul in care este uscat, gustul lui se apropie de cel al stafidelor. Este bogat in vitamina C, B, zinc, fier, betacaroten, calciu, magneziu, potasiu, fosfor.

Citeste si: Florin a murit lovit în cap de un copac! Tânărul maramureșan avea doar 24 de ani și era tăietor de lemne în Italia- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea tristă a Transfăgărășanului. Puțini știu cum a fost construit, de fapt, „drumul printre nori”- antena3.ro

Fructul are un rol important in mentinerea sanatatii pielii, a unghiilor si a parului si ofera doza necesara de potasiu care vizeaza ritmul cardiac si tenisiunea arteriala.

Totusi, e bine de stiu ca un consum excesiv poate duce la  febra si sangerari nazale si niciodata sa nu consumati semintele acestui fruct, scriu cei de la realitatea.net.

Citește-ne pe

TAGURI
Life
Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI