Close sidebar
Close sidebar

Ce implicații are BREXIT-ul pentru români! Dacă lucrezi sau vrei să pleci în Anglia, trebuie neapărat să afli aceste lucruri!

Haosul politic din Marea Britanie pune in asteptare orice decizie am vrea sa luam privind plasarea unei investitii, efectuarea de studii sau dorinta de a ne muta in Regat.

C.I.P.,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Parlamentarii de la Londra au respins si varianta unui Brexit fara acord, dupa ce nu au votat nici documentul negociat de premierul May, timp de 3 ani, cu Uniunea Europeana!

Prelungirea perioadei de iesire din Uniunea Europeana va presupune ca Marea Britanie sa organizeze in luna mai alegeri pentru Parlamentul european! Eu nu cred ca va fi bine! Camera trebuie sa isi asume, insa, consecintele oricarei decizii luate!

Premierul Theresa May a ramas fara voce, fara putere si fara variante privind iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana, votata in 2016, prin referendum! Dupa ce parlamentul a respins si acordul negociat de ea, si un Brexit dur, variantele ramase sunt:

Citeste si: Rareș Bogdan și-a DAT DEMISA! "Am decis să plec!"- Anunțul făcut azi de el! Ce urmează să facă!

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

- organizarea unui nou referendum- optiunea catastrofala pentru clasa politica,
sau.. intarzierea parasirii spatiului comunitar- ceea ce ar insemna pierderi de miliarde in fiecare luna.

Ne ingrijoreaza foarte tare ceea ce se intampla acum! 80% dintre companiile membre si-au redus investitiile! Alte 90% sunt ingrijorate de impactul pe care il vor avea controalele si taxele vamale.

Dincolo de aceasta instabilitate economica, in ce-i priveste pe cetateni, la finalul intregului proces Brexit- oricat va fi de lung acesta:

CU PAŞAPORT ÎN MAREA BRITANIE

Citeste si: Fostele concurente de la Exatlon au urcat pe podiumurile de moda! Cum s-au descurcat?

În Marea Britanie, noi, europenii, vom intra iar cu pasaportul. De viza nu va fi nevoie, insa, pentru ca, in discutiile dintre Marea Britanie si Uniunea Europeana, s-a ajuns la un acord in acest sens.

NU VA GRABITI CATRE REGAT!

In ce ii priveste pe romanii stabiliti deja in Regat, care lucreaza acolo legal, studiaza sau detin afaceri, autoritatile, atat cele de la Bucuresti, cat si britanice, dau asigurari ca nu se va schimba nimic! Doar dupa Brexit, va fi nevoie de vize speciale. Sfatul analistilor economici este sa nu va grabiti!

Asteptati, totusi, pana cand britanicii isi vor decide clar pasii de urmat pentru iesirea din Uniunea Europeana, astfel incat sa nu aveti parte de surprize pe parcurs, cum ar fi diverse taxe majorate sau conditii mai dure.

Citeste si: A sunat la 112 și a fost trimis la culcare. Apoi a fost decapitat cu drujba

CONDITII NOI DE ACCEPTARE A IMIGRANTILOR

Statisticile arata ca economia si agricultura Regatului, pe parte de servicii, se bazeaza in special pe imigranti- iar reducerea numarului acestora, prin introducerea unor conditii mai dure, dupa Brexit, ar putea insemna volum mai mare de munca.

CONTRACTE NEGOCIATE IN TERMENI EXTRACOMUNITARI

Oamenii de afaceri romani se tem si ei de Brexit, avand in vedere faptul ca Marea Britanie este al saselea cel mai mare partener de afaceri european pentru Romania.

Citeste si: Statul român oferă suma de 700 de lei pentru femei! Care sunt criteriile necesare?- kfetele.ro

Citeste si: Bianca Drăgușanu, reacție după ce a fost acuzată că a circulat pe contrasens. Imaginile au devenit virale- radioimpuls.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

Citeste si: Secretul lui CR7! Ce mănâncă Cristiano Ronaldo pentru a fi cel mai bun fotbalist din lume

Tara noastra a exportat bunuri în valoare de 2,5 miliarde de euro în 2017. Este vorba despre masini, aparate, echipamente electrice, aeronave, vase, materiale textile si... vin- producatorii roman trimit o cincime din productie in Marea Britanie.

Dupa Brexit, vor trebui sa isi negocieze singuri contractele, in termenii unei afaceri extracomunitare. Se spera doar ca vor avea parte de conditii vamale mai putin dure.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI