Judecatorii au dispus condamnarea Crengutei Spanache (29 ani) la doi ani de inchisoare cu suspendare pentru savarsirea infractiunii de abandon de familie.

Totodata instanta i-a stabilit un termen de supraveghere de doi ani si jumatate. In acest interval, tanara de 29 de ani trebuie sa respecte un program de supraveghere si sa efectueze si 90 de zile de munca in folosul comunitatii.

Sentinta judecatorilor huseni, pronuntata exact la un an distanta de ziua abandonului, nu este definitiva.

Bebelusul care pe 17 septembrie a implinit un an, a fost abandonat de mama sa pe 21 septembrie 2016, a doua zi dupa ce lehuza s-a externat de la Maternitatea din Vaslui.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

In acea zi, tanara a mers impreuna cu bebelusul la Biserica Catolica ”Sf. Anton” din Husi.

A cerut ajutorul maicutelor franciscane care se ocupa de un asezamant social in zona. Tanara le-a povestit maicutelor ca mai are acasa un copil si ca nu posibilitati sa ii creasca.
Vizibil afectata a plecat impreuna cu bebelusul, dupa ce maicutele i-au spus ca nu o pot ajuta. La scurt timp, copil a fost gasit invelit intr-o paturica langa statuia Fecioarei Maria, din curtea bisericii catolice.

O adolescenta care trecea pe trotuar a auzit copilul plangand, l-a luat in brate si a mers cu el la preot vicar, care a anuntat politia la 112.

In timpul cercetarilor, tanara a declarat ca pruncul fusese rodul unei relatii pasagere si nu dorea sa il creasca pentru ca nu avea posibilitati, fiind parasita de sotul aflat la munca in strainatate. in prezent, copilul se afla in grija unui asistent maternal.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si