Lucrurile nu sunt mereu ceea ce par. Daca la inceput, jandarmul bataus, Sarban Constantin Raducu a fost prezentat ca o bestie, ulterior povestea acestuia a starnit emotie. Unul dintre superiorii lui a povestit ca jandarmul are doi copii, dintre care cel mic, Andrei, a fost diagnosticat, la cateva luni dupa nastere, cu o forma rara de cancer: neuroblastom. Astfel, in 2015, micutul a suferit o interventie chirurgicala in urma caruia i-a fost extirpat un rinichi.

In prezent, jandarmul primeste pentru fiul sau un ajutor financiar din partea statului roman sub forma de pensie pentru copil cu handicap. Aceasta este in valoare de 1.000 lei pe luna, respectiv 12.000 lei pe an. Fiul jandarmului Sarban se simte acum mai bine, conform declaratiilor superiorilor acestuia, insa va trebui sa ramana toata viata sub supraveghere medicala, tinand cont si de problemele care au dus la extirparea rinichiului. Teoretic, o persoana poate duce o viata absolut normala cu doar un rinichi.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

Neuroblastomul este un tip rar de cancer care afecteaza copiii cu varste de pana in cinci ani. Rar, acesta poate sa apara si la adulti. Acesta se formeaza, de obicei, in abdomen, mai ales in zona glandelor suprarenale insa se poate raspandi la oase, ficat sau piele, prin intermediul sistemului limfatic. Cauzele formarii neuroblastomului au ramas necunoscute.  


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si