Close sidebar
Close sidebar

Ce sunt armele cu laser cu care Putin speră să răstoarne soarta războiului din Ucraina. "Rusia caută arma-minune", spune Zelenski

Rusia a declarat că foloseşte în Ucraina noi arme cu laser pentru a lovi dronele ucrainene. Armele cu laser ar fi aproape gata de producția în serie, spune presa de la Moscova, în timp ce Volodimir Zelenski, liderul de la Kiev, ironizează tentativele Rusiei de a căuta arma-minune. "Toate acestea arată clar eșecul complet al invaziei", spune președintele Ucrainei.

Sorin Negru,

Zelenski: ”Vedem că în a treia lună a unui război la scară largă, Rusia încearcă să-și găsească arma minune, presupusele arme cu laser. Toate acestea arată clar eșecul complet al invaziei". 

[Sursa foto: Twitter ]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Rusia a declarat că foloseşte noi arme cu laser pentru a lovi dronele ucrainene. Armele „secrete” cu laser ar putea lovi o țintă la 1.500 km depărtare, inclusiv drone și sateliți, și ar fi fost folosită cu succes pe frontul din Ucraina.

Citeste si: Ambasada Rusiei la București, mesaj pentru cei care vorbesc de boala lui Putin: E la fel de adevărată ca ”masacrele” de la Bucea și Borodianka

Un înalt oficial rus a făcut miercuri anunțul cu privire la noile super-arme ale armatei lui Vladimir Putin.

Armele cu laser, testate de Rusia în Ucraina

Reprezentantul armatei ruse a spus că există sisteme mai puternice care pot arde drone şi alte echipamente, adăugând că, în cadrul unui test efectuat marţi, arma a ars o dronă aflată la 5 km distanţă în cinci secunde.

Citeste si: Bilanțul tragediei de la Kiev: Aproximativ 1.288 de cadavre ale civililor au fost găsite de la începutul invaziei ruse

Întrebat dacă astfel de arme au fost folosite în Ucraina, vicepremierul rus Iuri Borisov a spus: „Da. Primele prototipuri sunt deja folosite acolo”. El a spus că arma se numeşte Zadira.

Zelenski ironizează armele cu laser ale rușilor

Într-un mesaj publicat miercuri seara, reședintele Ucrainei Volodimir Zelenski a ironizat armata Rusiei care anunța că a creat un laser care poate arde dronele inamice „în câteva secunde”.

Comparând propaganda Moscovei cu cea a naziștilor care vorbeau despre ”super-armele” armatei germane în cel de-al Doilea Război Mondial, Zelenski a declarat că asta arată ”eșecul total al invaziei” lui Vladimir Putin.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Citeste si: Armata rusă are probleme mari cu resursele de război. „Nu mai vedem salve de rachete de croazieră"

”Unul dintre reprezentanții statului rus a spus că ocupanții ar fi început să folosească sisteme de arme cu laser în Ucraina. Se presupune, pentru a face economie de rachete. Armata rusă a tras peste două mii de rachete asupra Ucrainei, care reprezentau cea mai mare parte a stocului lor de rachete. Adică mai au doar rămășițe. Rachete, dintre care majoritatea a fost consumat de armata rusă pentru distrugerea infrastructurii civile, fără niciun rezultat militar strategic. Astăzi, rachetele au lovit în acest fel la Nikolaev și Dnipro. Ei bine, și propaganda Germaniei naziste avea un astfel de termen, „Wunderwaffe”, arma minune. Cu cât devenise mai clar că nu aveau nicio șansă în război, cu atât făceau mai multă propagandă despre arma minune”, a spus Zelenski, în mesajul său de miercuri seara.

"Rusia încearcă să-și găsească arma minune"

”Vedem că în a treia lună a unui război la scară largă, Rusia încearcă să-și găsească arma minune, presupusele arme cu laser. Toate acestea arată clar eșecul complet al invaziei. Mai arată și că le este frică să admită că au fost comise greșeli catastrofale la cele mai înalte niveluri statale și militare din Rusia", a adăugat președintele Ucrainei.

Citeste si: Președintele SUA, Joe Biden, promite Finlandei și Suediei că le apără de orice agresiune din partea Rusiei

Vicepremierul rus Iuri Borisov a anunțat miercuri că un nou laser dezvoltat de cercetătorii ruși va permite distrugerea dronelor inamice „în câteva secunde”. Armele cu laser ar fi aproape gata de producția în serie, după cum a relatat presa de la Moscova.

”Pe lângă armele obișnuite și cunoscute despre care v-am spus, astăzi suntem aproape de a lansa un sistem de arme bazat pe noi principii fizice, o armă electromagnetică de bandă largă”, a spus Borisov, potrivit Hotnews.ro.

Generalul în rezervă Virgil Bălăceanu, președintele Asociației Ofițerilor în Rezervă din România, a comentat anunțul oficialilor din Federația Rusă, care susțin că dispun de un laser capabil să „orbească” toți sateliții de pe orbita terestră.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

El a spus că doar israelienii folosesc deocamdată arme laser. Întrebat ce ar putea să însemne „orbirea” sateliților despre care vorbește Moscova, generalul român a explicat:

„Ar însemna orbirea sateliților, sunt folosiți pentru comunicații, dacă ne gândim la scopurile militare, dar și cele civile, precum și sateliții care au rolul de executare a misiunilor de tip intelligence. Probabil ar putea să îi vizeze pe aceștia, dar să vedem existența acestei arme, pentru că sunt destul de multe arme anunțate de către Federația Rusă, rachetele hipersonice, le enumerăm, Kinzhal, Zircon, Avangard, o singură dată s-a folosit Kinzhal, rezultatele nu le știm nici acum, dacă au fost devastatoare în lovirea unui depozit de muniții, deci dincolo de anunțul respectiv trebuie să vedem ceea ce se și întâmplă în realitate”.

„Ieșirea în scopuri militare în spațiu este un lucru extrem de riscant, pentru că am asista la o externalizare a conflictului, nu neapărat conflictul Federația Rusă – NATO, am discutat atât de mult acest subiect, cât o externalizare în cel de-al patrulea mediu, este vorba de spațiul cosmic, și aici trebuie să luăm în calcul consecințele din acest punct de vedere, și atunci lucrurile mi se par departe de un adevăr, adică între retorica Moscovei și ceea ce se întâmplă sau se va întâmpla în realitate este o diferență și trebuie să luăm în calcul și dacă există o asemenea armă cu o asemenea putere”, a precizat Virgil Bălăceanu la B1 TV.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI